Bezoek aan Kevin Ryan's werkplaats in Californië!

Terwijl Coen en Marc al in Los Angeles waren voor de 2020 NAMM Show, besloten ze een omweg te maken en langs de werkplaats van Kevin Ryan te gaan.
12 februari 2020 in
MAD97, Maarten Dispa
| Nog geen reacties

Laten we, voordat we op de details ingaan, een beetje praten over waar dit merk eigenlijk vandaan komt.

Het zaad voor Ryan Guitars werd geplant rond kerst in Zuid-Californië, 1984. Kevin Ryan - een in Ohio geboren meubelmaker en meubelontwerper - had onlangs een baan aangenomen in de bloeiende lucht- en ruimtevaartindustrie in Californië, het ontwerpen van straaljagers voor transonische windtunneltesten.

Op deze specifieke kerst ontving Kevin een boek van zijn vrouw, Guitarmaking: Tradition and Technology. Het boek onderzocht technieken voor het met de hand bouwen van een staal-snarige gitaar. Een handgemaakte staalsnarige gitaar was nog een relatief nieuw concept in de jaren 80. Het merendeel van de in Noord-Amerika gemaakte staalsnarige gitaren was altijd al door fabrieken met bekende namen als C.F. Martin, Gibson en Guild.

 Direct na het lezen van het boek wist Kevin dat hij deel wilde uitmaken van de gitaarbouwgemeenschap.

Voor de eerste paar jaar van het bouwen van gitaren leek het erop dat hij elke week 100 uur werk verrichtte. Hij zou dagen in de windtunnel werken, schaalprototypes van opkomende vliegtuigontwerpen bouwen, vervolgens naar huis haasten, dineren en lange avonden doorbrengen met het bouwen van zijn eerste gitaren. Terwijl de werelden van ruimtevaarttechniek en gitaarbouw samenkwamen, zou Kevin collega's raadplegen over de meest geavanceerde manieren om de kracht en het reactievermogen van de gitaar te waarborgen. Ingenieurs normaal belast met het bepalen van sterkte-gewichtsverhoudingen voor stealth bommenwerpervleugels gaven input over het ontwerp van gitaarbrace-systemen, brugontwerp en nekplaatsing.

Maar genoeg hierover, tijd voor de foto's!

Hier laat Amilcar ons  de werkplaats zien en enkele van de tops die ze gebruiken. Evenals ons te laten zien hoe ze bepalen welke tops goed genoeg zijn voor hun gitaren.

Bovenaan had je een balkon met een volledig uitzicht over de hele werkplaats.

Hier wat tonewoods, fretboards en rosetten klaar voor de bouw! Amilcar liet ons zien dat de werkplaats erg slim is ingedeeld en zorgt voor optimale bedrijfsprocessen.

Hier zijn een paar tonewoods voor het grijpen nu in de workshop. Interesse in een specifiek paar? Voel je vrij om contact met ons op te nemen!

Amilcar laat ons wat meer zij- en achterkanten zien voor de Kevin Ryan-modellen.

Ten slotte is hier een setje Ryan Guitars Titanium Bridge Pins! Ze zijn ook verkrijgbaar in onze winkel en we hebben ze nu op onze website; KLIK HIER!

 

 

Bedankt voor het lezen, we hopen dat je genoten hebt van de foto's van de tour die we hebben ontvangen bij Kevin Ryan.


Aanmelden om een reactie achter te laten