Boutique Guitar Showcase enTour 2021 at The Fellowship of Acoustics

Wil jij nu al de elektrische en akoestische gitaren van de toekomst zien? Kom dan naar de Boutique Guitar Showcase EnTour 2021!
21 september 2021 in
Erik Bogaards
| Nog geen reacties

Gitaren bekijken én spelen

Jamie Gale, fijnproever en curator stelt al jaren een bijzondere verzameling samen van exclusieve gitaren voor de jaarlijkse grote NAMM gitaardealershows in Las Vegas. Op die beurs gaan kleine, maar fantastische en vernieuwende bouwers soms wat verloren in het geweld van de grotere merken. Terwijl juist deze unieke gitaren een moment in the spotlights verdienen. Het bleek zo’n succes deze verzameling na de beurs in Las Vegas ‘on tour’ is gegaan, en nu dus ook richting Europa.

Jamie Gale verstaat niet alleen de kunst om de meest bijzondere gitaren te vinden, maar vooral om ze op de juiste manier ten toon te stellen. Kijk bijvoorbeeld eens naar dit unieke meesterwerk van Galloup Guitars. Is het een stoel? Is het een gitaar? Is het een drankmeubel? Het is het allemaal in één!

Gelukkig betekent deze showcase niet dat je alleen op een afstandje naar de gitaren mag kijken, want ze zijn gemaakt om op te spelen en die gelegenheid bieden we zoveel mogelijk op 9 oktober in onze magische winkel.

Atelier Rosenkrantz

De Boutique Guitars Showcase kijkt niet alleen terug naar meer dan twee eeuwen gitaargeschiedenis, maar vooral vooruit naar wat de toekomst kan brengen. Daarom is het baanbrekende werk van Rachel Rosenkrantz zo bijzonder. We zien niet alleen hout, maar ook vissenhuid, eierschalen en zelfs honingraat verwerkt in oogverblindende mooie instrumenten die fantastisch klinken. Futuristisch!

Vilhelm Engström

Deze Zweedse gitaarbouwer haalt al jaren het beste uit het verleden en vertaalt dat naar het heden. Zo maakt hij op  het oog ‘standaard’ Orchestra Model gitaren, maar onder de motorkap zit er dan slimme, gelamineerde zangbalkjes. Daardoor kan het bovenblad dunner en wordt de gitaar lichter en resonanter. Datzelfde vernuft zit in deze stalen resonator gitaren: op het oog ‘oud’, maar stiekem hypermodern.

Skytop

Skytop zet een nieuwe standaard voor gitaren met een soundport: een klankgat in de zijkant. Zo krijg je als speler een totaal andere beleving die je gewoon een keer moet proberen. Zoals deze met een betoverende combi van Bearclaw Sitka Sparren en Walnoot.

Paoletti

Hergebruik van hout is een trend bij gitaarbouwers en waar kan je dat hout beter vandaan halen dan van oude kastanjehouten wijnvaten? Dat doet de Italiaanse bouwer Paoletti en combineert dat oude hout met in huis ontwikkelde elementen een ontwerpen, zoals ze dat alleen kunnen in het land van Da Vinci.

Joi Guitars

Jeemig-de-peemig! Hennephout? Bestaat dat? Ja, sinds een paar slimmeriken uit Kentucky op het briljante idee kwamen om met hennep hetzelfde te doen als met bamboe. Dat is vaak niet breed genoeg om planken van te zagen, maar vermalen en verlijmd is bamboe een ijzersterk en duurzaam alternatief voor hout. Dat geldt ook voor hennep en dat werkt dus ook geweldig als een ecologisch verantwoorde grondstof voor een klankkast.

Tim Bram

We hebben ze wel eens in de winkel gehad: gitaren van Tim Bram uit Maryland en dat zijn altijd waanzinnige archtops waar alles aan klopt: de klank, de afwerking, de looks en daarom is deze Boutique Showcase enTour een prachtige manier om de wereld kennis te laten maken met deze getalenteerde bouwer.

Aanmelden om een reactie achter te laten