Ear Trumpet Labs bij TFOA!

Ear Trumpet Labs zijn handgemaakte microfoons, gebouwd in Amerika. Ze zijn van ongekende kwaliteit en we zijn een van de gelukkige zeven Europese dealers die deze microfoons mogen verkopen. Ze hebben een echt coole vintage, steampunk uitstraling die bijdraagt aan het karakter dat deze microfoons hebben.
8 februari 2018 in
MAD97, Maarten Dispa
| Nog geen reacties

Voor degenen die niet bekend zijn met Ear Trumpet Labs, even ter informatie: deze microfoons zijn echt iets bijzonders. Hier zijn een paar artiesten die hun microfoons gebruiken:

  • Elvis Castello
  • John Jorgenson
  • Jason Mraz
  • Milk Carton Kids En de lijst gaat maar door! Deze microfoons zijn niet te onderschatten, ze zijn het echte werk. Je kunt de beste stem of het beste instrument ter wereld hebben, maar zonder een goede microfoon zal het publiek nog steeds geen verschil horen.

Opgericht in Portland, Oregon in 2011, is Ear Trumpet Labs een ambachtelijke bouwer van unieke microfoons voor avontuurlijke muzikanten en opnamestudio's. Door technische expertise te combineren met de hoogste kwaliteit handgeselecteerde elektrische componenten en een sculpturale esthetiek, houdt het bedrijf vast aan een handgemaakte aanpak om de best klinkende en best uitziende microfoons te leveren.

Ear Trumpet Labs is het onheilige nageslacht van een voormalig software-ingenieur met een voorliefde voor het bouwen van audioapparatuur. Na het leren van de geheime kneepjes van microfoonconstructie van ervaren vakmensen, ging hij op zoek naar de coolste en meest onwaarschijnlijke componenten om de behuizingen voor zijn microfoons te maken. Uit de duisternis kwam hij tevoorschijn met de talismanachtige geluidskunstwerken die de weg zouden verlichten voor een nieuwe werkplaats. In voortdurende verandering en experimenten zijn de microfoons van Ear Trumpet Labs allemaal glinsterende lichtpunten van onderscheidend geluid in een wereld van saaie alledaagsheid.

Alle microfoons die ze maken zijn condensatormicrofoons, wat ze uitermate geschikt maakt voor studiogebruik (boven de gebruikelijke dynamische microfoons). Maar de meeste artiesten schuwen er niet voor om hun Ear Trumpet Labs-microfoons op het podium te gebruiken!

Laten we beginnen met het bespreken van alle verschillende modellen die we te bieden hebben, te beginnen met de Chantelle!

The Chantelle

De Chantelle is gemaakt om de beste beschikbare microfoon te zijn voor live zang. Ze brengt de helderheid, warmte en het karakter van een groot diafragma-capsule naar een prachtig laag-profiel behuizing, ideaal voor close-miking. Ze heeft een gladde hoge tonen zonder scherpte en een zeer zachte nadruk op het bovenste middenbereik. Ze heeft ook een volledige schuimrubberen popfilter voor uitstekende bescherming tegen plofgeluiden. Met uitzonderlijke feedbackonderdrukking kan ze zelfs op de luidste podia worden gebruikt.

Deze microfoon werkt ook geweldig op akoestische instrumenten vanwege haar warme en aanwezige klank.

The Edwina 

 

 

 

Hun (en ons) meest populaire model, Edwina, is een veelzijdige groot-diafragma condensatormicrofoon met een geweldig geluid dat past bij haar kenmerkende maar niet overheersende uiterlijk. Ze is vrijwel hetzelfde als de hierboven genoemde Chantelle, maar ze presteert beter in situaties waarbij ze dichtbij wordt geplaatst en voegt een klein beetje meer detail toe aan het geluid.

Met zorgvuldig geteste, hand-bedrade elektronische componenten is de Edwina specifiek ontworpen voor feedbackonderdrukking in veeleisende live omgevingen. Haar geluid is gedetailleerd en helder, en ze presteert uitstekend in allerlei podiumtaken, van zang tot akoestische instrumenten en drum-overheads, en schittert ook in de studio als een warme, nauwkeurige opnamemicrofoon. Ze is geoptimaliseerd als een microfoon voor enkele bron, maar met een sweet spot van één tot 18 inch, werkt ze ook geweldig om zowel stem als instrument vast te leggen voor soloperformances of zelfs voor twee artiesten samen.

De Edwina is ook beschikbaar als een paar, wat veel wordt geprefereerd boven het kopen van twee individuele microfoons. Het paar vormt een ongelooflijk nuttig en flexibel instrument voor alle toepassingen in de studio en op het podium. In stereo zijn ze ideaal als drum-overheads en ruimtemicrofoons. Gebruik ze in x/y, spaced pair, of ORTF-opstellingen om prachtige stereobeelden van akoestische instrumenten of groepsuitvoeringen vast te leggen. En gebruik de twee microfoons voor de perfecte vocal- en instrumentmicrofoons voor je volgende live-optreden. 

The Nadine 

 

 

Nadine is een medium-groot diafragma condensatormicrofoon, speciaal ontworpen voor gebruik op contrabassen. Het lage register is afgestemd om een vlakke respons te geven op de montagelocatie, en het cardioïde opnamepatroon zorgt voor een zeer natuurlijk geluid door zoveel mogelijk van het oppervlak van de contrabas op te pikken, binnen de beperkingen van de dichte plaatsing. De microfoon heeft een goede afwijzing van geluid aan de achterkant, waardoor hij goed kan worden gebruikt met podiummonitors.

Fysiek is de microfoon verdeeld in het lichaam, dat stevig aan de staartstuk wordt bevestigd met klittenbandelastiek, en het hoofd, dat gemakkelijk tussen de snaren boven het staartstuk wordt gemonteerd met een rubberen ring. De 14-inch Mogami-kabel die de twee delen met elkaar verbindt, maakt het gemakkelijk om de microfoon ideaal op elke contrabas te plaatsen. Dit montagesysteem maakt Nadine zowel gemakkelijk verplaatsbaar van instrument naar instrument als stevig genoeg om permanent op één contrabas te blijven zitten. Na jarenlang te zijn gevraagd om een microfoon die specifiek is ontworpen om aan de behoeften van de akoestische contrabassist te voldoen, denken we dat we met dit ontwerp eindelijk de beste oplossing hebben gevonden voor deze veeleisende toepassing. 

The Edna

 

 

Opvallende retro-industriële stijl gecombineerd met geweldig, nauwkeurig, gedetailleerd geluid. Edna is een kleine condensatormicrofoon met een zijkant-adres in een lollipop-stijl behuizing gemaakt van leidingfittingen en roestvrijstalen bouten. Acoustisch zeer nauwkeurig, met een volledige, gelijkmatige frequentierespons, een neutraal, natuurlijk karakter en een zeer gladde hoge tonen. Vanwege haar helderheid en snelle transiëntrespons blinkt ze uit met akoestische instrumenten, vooral gitaar, maar ook viool, mandoline en cello. Ze kan goed worden gebruikt in een live-mix vanwege haar cardioïde opnamepatroon met een goede afwijzing van geluid van de zijkant. 

The Josephine

 

 

Groot-diafragma condensatormicrofoon, opgehangen in een grote, elegante koperen ring. Afgestemd voor live optredens, ideaal voor het opnemen van kleine akoestische ensembles. Onlangs opnieuw ontworpen met een kleinere ring, waardoor ze beter geschikt is voor gebruik op het podium.

Josephine heeft de helderheid, gain, feedbackweerstand en volledige, natuurlijke frequentierespons om het spel te veranderen als het gaat om live single-microfoon situaties. Ze heeft een aangename hoge tonen zonder scherpte en een geluid dat artiesten, publiek en geluidstechnici allemaal omschrijven als verbazingwekkend natuurlijk. Ze kan ook dat winnende geluid naar de studio brengen, waar ze vocale en akoestische instrumenten met eenvoudige helderheid kan vastleggen. 

The Evelyn

 

 

Evelyn is een stereomicrofoon bestaande uit twee nauwkeurig gematchte groot-diafragma-capsules gemonteerd in individueel zwenkbare kopmanden, op de juiste afstand voor de ORTF-stereotechniek. Zowel de capsules als de JFET-transistors voor elk van de stereo-paren zijn nauwgezet met de hand op elkaar afgestemd voor perfecte stereobeelden. De elektronica is handbedraad met de beste componenten, en het resultaat is een spectaculair natuurlijk stereogeluid.

Evelyn is een gemakkelijk inzetbare stereo drum-overhead of room microfoon, maar ze is ook geschikt voor veel toepassingen buiten standaard stereomiking. Met haar erfgoed van de bejubelde Ear Trumpet Labs Edwina, een van de beste live microfoons die er zijn, is Evelyn een ideale oplossing voor het live versterken van akoestische ensembles, van traditionele bluegrass bands tot strijkkwartetten, met uitstekende feedbackcontrole en afwijzing van geluid van de zijkant.

Natuurlijk maakt het opvallende ontwerp van Evelyn het geluid helemaal compleet; iedereen zal graag met haar werken, en op een live podium ziet ze er onderscheidend en prachtig uit. Onze solide ontwerpen zijn met de hand gemaakt van koperen leidingbuizen en hulpstukken, elektrische flenzen, messing en roestvrij staal.

Elke microfoon wordt geleverd met een standaard 5-pins XLR-naar-dual 3-pins XLR-adapterkabel, en de pinout is standaard, zodat andere stereokabels kunnen worden gebruikt. Elke Evelyn wordt geleverd in een stevige metalen gereedschapskist met handgesneden schuimvoering. 

The Louise

 

 

Groot-diafragma condensatormicrofoon opgehangen in een draaibare, slanke roestvrijstalen ring. Afgestemd voor live optredens, ideaal voor het opnemen van kleine akoestische ensembles. De nieuwe klassieke bluegrass-microfoon.

Louise heeft de helderheid, gain, feedbackweerstand en volledige, natuurlijke frequentierespons om het spel te veranderen als het gaat om live single-microfoon situaties. Ze heeft een aangename hoge tonen zonder scherpte, en een geluid dat artiesten, publiek en geluidstechnici allemaal omschrijven als verbazingwekkend natuurlijk.

Ze kan ook dat winnende geluid naar de studio brengen, waar ze vocale en akoestische instrumenten met eenvoudige helderheid kan vastleggen.

Acoustisch identiek aan Josephine en de verschillende bike gear-modellen. Voor een iets warmer, zachter geluid voor dezelfde toepassingen, overweeg Myrtle. 

The Myrtle

 

 

Groot-diafragma condensatormicrofoon met veerophanging en retro-styling. Ideaal voor live zangprestaties of het opnemen van kleine akoestische ensembles.

Myrtle heeft de meest klassieke vintage styling van al onze microfoons, met een ontwerp afkomstig uit de jaren 1930. Haar geluid is echter een wonder van modern akoestisch ontwerp dat floreert in de huidige podiumomgevingen. Ze combineert het warme, gedetailleerde geluid en de verbazingwekkende feedbackweerstand van Edwina, en voegt daar een lage frequentierespons aan toe die is afgestemd op het nauwkeurig vastleggen van akoestische instrumenten vanaf elke afstand. Haar sweet spot strekt zich uit van 6 inch naar buiten. Ze heeft een lage ruis en natuurlijke helderheid, waardoor ze ook uitstekend werkt in de studio.

Voor meer informatie over deze geweldige microfoons, of advies over welke het beste bij u past, neem gerust contact met ons op!

Aanmelden om een reactie achter te laten