Gibson SJ150 Noel Gallagher Signature Model

Today is gonna be the day Gibson is gonna throw a new model at you: de fantastische re-issue van de hitmachine achter Oasis: de SJ150.
22 juni 2021 in
Erik Bogaards
| Nog geen reacties

Wat doe je als je een beginnende muzikant bent die net aan het doorbreken is, maar nog niet helemaal? Dan ga je natuurlijk op zoek naar je volgende ‘gear’. Dat deed ook Noel Gallagher, de gitarist/schrijver/zanger van heel veel Oasis Hits. Hij begon op een instapmodel van Epiphone, maar voelde langzaam maar zeker aan dat hij klaar was voor de volgende stap: een échte Gibson. De SJ200 was toen nog nét iets te hoog gegrepen, maar de iets goedkopere SuperJumbo150 paste hem en zijn portemonnee perfect. Adidas sticker erop voor een beetje Manchester-Mojo en klaar was deze iets goedkopere klassieker om Noel nog jaren te volgen van studio naar stadion. 

Klinkt als een orkest

Hét vlaggenschip van Gibson is eigenlijk de SJ200: een superchique Jumbo gitaar met alles erop en eraan. Jumbo’s zijn zo’n beetje het grootste gitaarmodel dat je kunt krijgen en de  ‘looks’ eisen ook de aandacht op, maar toch schitteren deze giganten juist op de achtergrond. Een mooie strumpartij bij een zanger? Dan is zo’n Jumbo je beste vriend. Dus wij snappen wel dat zo’n minimalistische singer-songwriter als Noel Gallagher hiermee goed uit de voeten kan. Het zijn gitaren waarop een paar goed geplaatste akkoorden kunnen klinken als een compleet orkest, dankzij de sublieme balans.

 De SJ150 is de iets vereenvoudigde versie, zonder ‘binding’ langs de hals, geen gouden, maar gewone 'tulip' tuners en vaak iets eenvoudigere versiering. Verder is de gitaar gelijk aan de SJ200, dus met een waanzinnige esdoorn klankkast, sitka sparren bovenblad met een glorieuze sunburst, die stoere ‘kroon’ parelmoeren inleg in de toets, een ‘snor’ als brug een lekker slank halsje (iets minder dan 44mm) en een geluid om je vingers bij af te likken. Volgens Noel zijn ze er in Bozeman Montana in geslaagd om ‘m nu precies te maken zoals hij ‘m jaren geleden kocht. Deze keer zit er zelfs al een LR Baggs Anthem  in zodat deze meteen klaar zijn voor de studio, het stadion en jouw badkamer.

 


De Adidas sticker zit er los bij en een speciale hidden feature van deze Noel Gallagher Signature Models schijnt te zijn, dat ze ontploffen als je er Wonderwall op speelt. Of ze veranderen in een Champagne Supernova, maar dat hebben we nog niet uit durven proberen. Durf jij ’t wel? Kom dan een keer naar onze supersonische winkel in Dedemsvaart, want wij verwachten deze Gibson gitaren zeer binnenkort.  

 

Meer weten over prijzen en levertijden? Neem gerust contact met ons op.


Aanmelden om een reactie achter te laten