Hoe importeer ik een gitaar vanuit de EU naar de VS?

We krijgen heel veel vragen over het importeren van gitaren vanuit de EU naar de Verenigde Staten. Wij doen dat al jaren, dus weten we inmiddels hoe je het snelst en zonder problemen een gitaar aan de andere kant van de Atlantische Oceaan krijgt.
24 december 2021 in
Erik Bogaards
| Nog geen reacties

We hebben al heel veel Fellows in de Verenigde Staten hebben kunnen helpen om hun Dream Guitar uit Europa te halen. Uiteraard van Europese high-end bouwers zoals Lowden,  McNally,  Furch  en anderen. Maar ook American Made  vintage gitaren die hier terecht zijn gekomen, vinden soms via onze winkel hun weg terug naar de VS. Elk jaar verzenden we met succes honderden gitaren over één of meerdere grenzen heen.

Is een geïmporteerde gitaar goedkoper?

Ben je van plan om een akoestische gitaar uit Europa naar de Verenigde Staten te importeren? Het eerste waar je op moet letten, zijn wat meevallers aan de ene  kant en bijkomende kosten aan de andere.












Tot slot zijn er de afhandeling van een verzendkosten en verzekering. In de loop der jaren hebben we een goede relatie ontwikkeld met onze favoriete vervoerders dat betekent dat we wereldwijde verzending aanbieden meestal vanaf 149 euro, dit is momenteel minder dan 170 US dollars en dat is inclusief beschermende verpakking en verzekering! Hier vindt je onze volledige lijst van onze wereldwijde verzendkosten.

Houd er rekening mee dat de vervoerder een extra vergoeding in rekening brengt voor 'afhandeling'. De hoogte daarvan verschilt per pakket.

Dit alles bij elkaar kan de echte prijs van een geïmporteerde gitaar een beetje onduidelijk maken: de gitaar zelf lijkt misschien goedkoper, vanwege lagere belastingen, maar de toegevoegde verzendkosten, omzetbelasting en invoerrechten tikken ook aan.

Als zeer grove en  door de wisselkoersen tijdelijke indicatie zou je kunnen zeggen dat de prijs in US Dollars voor een akoestische gitaar voor de deur de prijs op onze website in Euro's is, en heel vaak zelfs iets minder dan. Als je een nauwkeurigere schatting wilt van een akoestische gitaar die verzonden wordt door The Fellowship of Acoustics, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag!

Hoe betaal ik voor een gitaar die vanuit Europa wordt verzonden?

We bieden een breed scala aan veilige betaalmethoden, zoals PayPal, Visa, Mastercard, iDeal en nog veel meer. Daarnaast accepteren wij ook bankoverschrijving of bankoverschrijving. Zie:

www.tfoa.eu/en/service/betaalmethoden/

Houd er rekening mee dat we slechts een deel van het totale bedrag in rekening brengen dat de gitaar gaat kosten.  De administratiekosten, douanerechten en omzetbelasting worden hoogstwaarschijnlijk door de vervoerder in rekening gebracht en ze zullen dit meestal vóór of bij levering doen.


Hoe lang duurt het voordat een gitaar van Europa aankomt in de VS?

Als alles goed gaat, kan een gitaar er binnen een week zijn, maar soms duurt het langer, bijvoorbeeld als we verzoeken krijgen om extra papierwerk. Laura Bults, die bij de Fellowship of Acoustics verantwoordelijk is voor het grootste deel van de export, legt uit: "Ik kreeg onlangs een verzoek om een Foreign Shipping Explanation en een certificaat om aan te tonen dat er niets giftigs in de verpakking zat. Terwijl we met deze verzoeken bezig zijn, staat er ergens een gitaar in een magazijn, terwijl een Fellow zit te wachten op zijn of haar Dream Guitar."

Dankzij de expertise die de Fellowship in de loop der jaren heeft opgedaan, worden deze zaken meestal binnen een paar dagen opgelost. "Maar het papierwerk kan ingewikkeld en een beetje veel zijn als je niet weet waar je moet beginnen. Wees dus voorzichtig als je een gitaar koopt op Reverb of eBay", zegt Laura. "Zorg ervoor dat je een goed idee hebt van het totale bedrag dat je gaat betalen, van wie je koopt en wie het vervoert." Professionele winkels bieden meestal verzekeringen aan en weten hoe ze dingen kunnen gladstrijken als dat nodig is. En er is meestal een soort retourbeleid. Koop je bij een particulier, dan zijn er meer risico's aan verbonden.

Onze prijzen zoals je ze op onze website ziet, zijn inclusief 21% belasting over de toegevoegde waarde (BTW) of omzetbelasting. Klanten die zijn ingelogd op onze webshop krijgen een prijs te zien met en zonder BTW.

Wij brengen deze belasting niet in rekening bij Fellows buiten de Europese Unie, dus als je de prijs zonder wilt weten, kan je ze ook eenvoudig delen door 1,21.

Waar de BTW er hier vanaf gaat, komt er aan de andere kant belasting bij: Value Added of Sales Taks. Dit kan van staat tot staat verschillen, maar ligt meestal ergens tussen de 6 en 8%. En er zijn invoerrechten om rekening mee te houden die lopen uiteen van 0 naar 6% gaan (Zie deze website)

Daarnaast zijn er natuurlijk nog wisselkoersen tussen de Dollar en de Euro, die vindt je hier: www.wisselkoers.nl/dollar-euro

Betaal je met een creditcard dan rekenen deze maatschappijen vaak met een eigen wisselkoers


Aanmelden om een reactie achter te laten