Nieuw: Eastman Juliet!

“I never saw true beauty till this night”Romeo & Juliet, Shakespeare
6 oktober 2022 in
Nieuw: Eastman Juliet!
Lars den Ouden
| Nog geen reacties

We zijn al jaren een very happy Eastman dealer, want deze gitaarbouwer weet als geen ander wat de gitarist van nu wil: coole looks, fraai geluid, lekker bespeelbaar en goed geprijsd. Dat is precies wat Eastman biedt. Of het nu gaat om akoestische of elektrische gitaren, een Eastman is áltijd het proberen meer dan waard.

Vaak zijn de Eastman modellen geïnspireerd op de klassiekers van de grote gitaarbouwers, waar Eastman dan nét een eigen draai aan geeft voor een duidelijk eigen karakter en nu introduceert Eastman een geheel eigen ontwerp met de Juliet 

“The brightness of those cheeks would shame those stars”                             Romeo


De Juliet heeft een uniek offset ontwerp met een door Otto D’Ambrossio ontworpen headstock, met zes tuners op een rij en dat is een primeur voor Eastman. Eerder presenteerde Eastman al de Romeo als hun kijk op een sublieme hollowbody gitaar en deze Juliet is het fraaie solidbody vervolg.

De body en de hals zijn van Okume en dat maakt deze gitaren zeer resonant, vederlicht en kraakhelder. De met de hand ontworpen slagplaat ligt niet op het hout, maar is daar fraai in verzonken voor het optimale speelgemak. De pick ups zijn Bear Knuckle P-90 of Humbuckers, met ieder een eigen volumeregeling.  Voor de finish is er keuze uit:


"It's the east, and Juliet is the sun”                                                                            Romeo                                             

Vintage Red


“My bounty is as boundless as the sea”                                                         ​          Juliet

Pomona Blond

Deze afwerking verdient een eigen verhaaltje. Het begon met onze eigen Marc van Veldhuisen die Eastman vroeg of het mogelijk was een gitaar te maken met een 'Desert Sand' afwerking. Eastman rustte een tijdje op dit idee, maar besloot uiteindelijk om het te gebruiken voor hun nieuwe (en eerste!) solid body line-up. Omdat 'Desert Sand' al in gebruik was en de klank van een 'Fieldhouse Blonde' afwerking onaantrekkelijk was, vernoemden ze het uiteindelijk naar hun LA HQ in Pomona. 

Antique Black Varnish + een Bigsby Tremolo.  


Zeer verleidelijk!

De specificaties zijn indrukwekkend, maar hoe klinkt en hoe speelt dat? The Fellowship of Acoustics wist als één van de eerste deze primeur te bemachtigen en man-o-man: wat een gitaren! Het eerste dat opvalt als je Juliet in je armen sluit is het gewicht, dat ligt zo rond de drie kilo en dat is zo licht dat het doet denken aan een (deels) hollowbody. De gitaar is keurig in balans en de body heeft op de juiste plaatsen precies de goede welvingen voor heel veel comfort. Tel daar een fijne, keurig afgewerkte hals met foutloos fretwerk bij op en deze Juliet biedt inderdaad een buit die zo onbegrensd is als de zee. De humbucker en de P90 elementen doen misschien denken aan de bekende Gibson modellen, de hals voelt met een scale length (mensuur) van 25,5 inch meer als Fender. Zo is Eastman erin geslaagd een unieke gitaar te maken met heul veul pit, maar zonder de logheid die daar soms bij hoort. Een heel verfijnde en verleidelijke alles-kunner!

Wil je meer weten over Eastman Juliet gitaren? Neem gerust contact met ons op via de chatfunctie op de site, telefoon, e-mail of kom langs in onze GitaarVilla in Dedemsvaart. De koffie staat klaar!

Aanmelden om een reactie achter te laten