Nieuw: Lowry Guitars custom orders!

Via ons 'Dream Guitar Program' kunnen we u koppelen aan uw favoriete gitaarmerk om uw droomgitaar te bouwen en we zijn trots dat we het zéér exclusieve Lowry aan ons Dream Team toe kunnen voegen!
15 september 2022 in
Maarten Dispa
| Nog geen reacties

Alles zelf

Op een steenworp afstand van Lille doet Andrew Lowry álles zelf: van het ruwe houtwerk tot en met de laatste laklaag. Zoals hij zelf zegt: "A flawless finish is essential for a high-end custom-built guitar, and I take great pride in doing such an important part of the process".

Inmiddels heeft hij een indrukwekkende houtvoorraad aangelegd en bewaart hij het klankhout onder ideale omstandigheden. Vaak ligt het klankhout jaren te 'rijpen' tot het perfecte moment om het verder te gebruiken. Een kleine greep uit zijn voorraad: van Macassar ebben, via golvend esdoorn naar quilted sapele en tot slot prachtig walnoot hout uit Bastogne.

Lowry Braid en Carrick


Andrew Lowry is dé man achter Lowry gitaren en hij verhuisde begin deze eeuw vanuit Noord-Ierland naar Frankrijk. Als je goed kijkt én luistert zie je die achtergrond terug in zijn gitaren, want wat uiterlijk betreft hebben ze wel iets Frans: ingetogen en elegant. Als je er op gaat spelen, horen wij die rijke, dromerige en mystieke klanken die we kennen van andere Noord-Ierse bouwers. Deze optelsom maakt de gitaren van Andrew Lowry uniek.

Het model Carrick is een slag groter, laat zich het beste vergelijken met een OM en dankzij de rijke overtonen gemaakt om op te fingerpicken. Door zich te beperken in het aantal modellen, kan Andrew Lowry daarbinnen juist maatwerk leveren: houtkeuze, vorm van de hals, de breedte van de hals, afwerking, dat alles én nog veel meer wordt bij Lowry gitaren pas besloten ná overleg over uw persoonlijke wensen.

Lowry beperkt zich tot twee modellen: Braid en Carrick. De Braid is het kleinere model en dit is Andrew's unieke interpretatie van 00 met een wat ongebruikelijke 13 frets hals voor de perfecte lagere tonen. Klein en zeer comfortabel om urenlang op te spelen.

Dream Guitar

We weten dat het laten bouwen van een Custom gitaar een 'once-ina-lifetime experience' is en bij The Fellowship hebben we al veel klanten mogen helpen om deze droom te verwezenlijken. Vanaf het eerste consult in onze winkel in Nederland, via e-mail of via de telefoon met een van onze gerenommeerde experts, tot de set-up en levering van het voltooide instrument, zijn wij er om u te adviseren en te begeleiden bij dit inzichtelijke proces van het begin tot het eind én verder.

Door de jaren heen hebben we veel expertise verzameld over uiteenlopende merken en kunnen we je alles vertellen over tonaliteit, bespeelbaarheid en nog veel meer. Deze schat aan kennis delen we graag om u te helpen met uw zoektocht naar de ultieme vorm en klankhoutcombinatie die past bij uw stijl.

Bouwtijd

Andrew Lowry werkt alleen en dat maakt zijn gitaren zéér exclusief en ze zijn gewild over de hele wereld. De bouwtijd van een custom gitaar kan daardoor snel oplopen naar vier tot acht maanden. Afhankelijk van persoonlijke wensen kan dat iets korter, maar soms ook wat langer zijn. Voor meer specifieke informatie over de bouwtijd, kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Zet u eenmaal de stap naar uw Dream Guitar dan zult u deel gaan uitmaken van een bijzondere gitaarfamilie met een elegant instrument dat nog vele generaties meegaat.

Meer weten, u kunt:

bellen naar 0031 (0) 523-232205,

mailen naar info@tfoa.eu

Of kom op bezoek in onze gitaarvilla in Dedemsvaart. Daar hebben we altijd meer dan 800 gitaren op voorraad, zodat we alle mogelijkheden niet alleen uit kunnen leggen, maar ook laten zien, voelen én horen. De koffie staat klaar!


Aanmelden om een reactie achter te laten