Nieuw: McNally Custom Orders!

Via ons 'Dream Guitar Program' kunnen we je koppelen aan je favoriete gitaarmerk om te helpen je droomgitaar te bouwen. Nieuw in onze lijst van merken is het Noord-Ierse McNally!
18 april 2022 in
Maarten Dispa
| Nog geen reacties

De gitaren van Ciaran zijn een vrij nieuwe aanwinst in onze winkel, maar ze hebben zich al ruimschoots bewezen. Ciaran is niet nieuw in het spel, hij bouwde zijn eerste gitaar aan de keukentafel toen hij 16 was. 

"Mijn technieken zijn een mengeling van traditioneel en modern, handgereedschap en machines. Ik wil heel transparant zijn over hoe ik mijn gitaren maak, en de klant zijn eigen oordeel laten vellen."

Na het afronden van zijn opleidingen in Belfast en Londen, bleef hij zijn ambacht aanscherpen door de functies van Senior Craftsmen en Production Manager te vervullen bij respectievelijk Lowden en Atkin. Al deze ervaringen hebben zijn stijl doen evolueren tot een mix van Amerikaanse en Europese gitaarbouw. Zijn gitaren hebben de traditionele elementen van Amerikaanse gitaren, terwijl hij zich concentreert op minimalistische details en klankhoutsoorten die je vaak bij Europese gitaren ziet. 

Het beste aan het werken met een gitaarbouwer als Ciaran McNally is de hechte relatie en de eindeloze mogelijkheden. Onze eerste custom order waren twee gitaren voor onze 20e verjaardag vorig jaar. 


Braziliaans Palissander & Art Deco

Dit project was 12 maanden in de planning en meer dan 5 maanden in de maak, twee gitaren gebouwd met Braziliaans palissander en cederhout. 

In Ciaran's eigen woorden:             ​                                                                 ​    "Ik denk dat de reputatie van Braziliaans palissander in deze gitaren de hype waarmaakt. Niet alleen zijn het twee van de mooiste die ik ooit heb gemaakt, maar ze behoren zonder twijfel tot de best klinkende die ik ooit heb gehoord."

Het Dream Guitar Program

We waren zo enthousiast over deze twee custom builds dat we niet konden wachten om Ciaran toe te voegen aan ons 'Dream Guitar Program'. Hier bieden we een platform waar we klanten aan gitaarbouwers kunnen koppelen, met als doel jouw droomgitaar te bouwen. 

Vanaf het eerste consult in onze winkel in Nederland, via e-mail of via de telefoon met een van onze gerenommeerde experts, tot de set-up en levering van het voltooide instrument, zijn wij er om je te adviseren en te begeleiden bij dit inzichtelijke proces van het begin tot het eind en verder.

Door de jaren heen hebben we veel expertise verzameld met betrekking tot tonaliteit en bespeelbaarheid. Deze schat aan kennis staat dan ook tot uw beschikking. Wij adviseren u graag in uw zoektocht naar de ultieme klankhoutcombinatie die past bij uw stijl.


Bouwtijd 

In het algemeen zal de bouwtijd van je beoogde gitaar ongeveer 4-8 maanden bedragen. Sommige bouwers doen er wat langer over en sommige bouwers hebben een kortere bouwtijd. Voor meer specifieke informatie over de bouwtijd, neem gerust contact met ons op.

U zult deel gaan uitmaken van een zeer exquise gitaarfamilie en een prachtig instrument bezitten, dat vele generaties mee zal gaan.

Voor een deskundig advies kunt u bellen naar 0031 (0) 523-232205, mailen naar info@tfoa.eu of een bezoek brengen aan onze winkel waar wij u graag van dienst zijn.


Aanmelden om een reactie achter te laten