Vier Taylor's 50ste verjaardag bij TFOA!

In 1974 begonnen Bob Taylor en Kurt Listug Taylor Guitars. En dat betekent dat ze dit jaar hun 50e jubileum mogen vieren. En dat doen ze op grootse wijze!
18 maart 2024 in
Thijmen van der Hoeve
| Nog geen reacties

Taylor trakteert op nieuwe modellen!

Gedurende 2024 zal Taylor een collectie van premium limited edition gitaren uitbrengen die de rijke geschiedenis van het merk eren.  Sommige gitaren in de collectie zijn geïnspireerd op de favoriete modellen van spelers door de jaren heen, zoals de Grand Auditorium en de 814ce. Andere gitaren tonen exclusieve houtsoorten, verfijnde afwerking en veeleisend vakmanschap, zoals Taylor's Presentation Series.

Als eerbetoon aan Taylors oprichtingsjaar wordt de productie van elk 'Anniversary'-model wereldwijd beperkt tot niet meer dan 1.974 gitaren. 


50th Anniversary features 

Ter ere van Taylors 50ste jubileum hebben alle gitaren in de collectie een aantal unieke 50th Anniversary kenmerken.

Gouden stemmechanieken


Ebbenhouten brugpennen met gouden acrylstippen



 Speciaal label voor de 50e verjaardag




50th 314ce LTD

De Grand Auditorium werd in 1994 geïntroduceerd en was gelijk een van Taylors meest populaire gitaren. De grote zit precies tussen een Grand Concert en Dreadnought in, wat deze gitaar erg veelzijdig maakt.  Voor het 50e jubileum krijgt dit klassieke Taylor model een paar premium upgrades. 'Gemstone' design inleg, een Tobacco Shaded Edgeburst, een firestripe faux tortoise slagplaat en een torrefied sparren bovenblad die een extra scheut respons en warmte toevoegt aan zijn muzikale persoonlijkheid.


Bekijk de 50th 314ce LTD hier



50th BE 814ce LTD

Ook de geliefde Builders Edition 814ce krijgt een aantal premium upgrades dit jaar. Dit limited-edition model heeft een sinker redwood bovenblad gecombineerd met Indisch palissander achter- en zijkanten, aangevuld met een reeks comfortabele speeleigenschappen: een 'beveled' armleuning, cutaway, bodycontouren en een Curve Wing brug.


Bekijk de 50th BE 814ce LTD hier

50th AD14ce-SB LTD

Er mag natuurlijk geen American Dream gitaar ontbreken in deze 50th Anniversary lijn. Het is tenslotte de naam van de muziekwinkel waar co-founders Bob Taylor en Kurt Listug elkaar ontmoet hebben. De AD14ce-SB LTD volgt hetzelfde premium ontwerp van de serie en combineert veelzijdigheid als werkpaard met een aardse, neo-vintage esthetische aantrekkingskracht.

De walnoot/sparren combinatie zorgt voor een warme, doorgewinterde toon. En de afgeschuinde randen voor een ultra-comfortabel gevoel.


Bekijk de 50th AD14ce-SB LTD hier

50th Taylor 217e-SB Plus LTD

De 50th 217e-SB Plus LTD brengt het neo-vintage geluid van Taylors Grand Pacific body vorm naar de 200 Serie. Gemaakt met achter- en zijkanten van Indisch palissander en een sitka spruce bovenblad, serveert deze akoestisch round-shoulder dreadnought krachtig geluid met een warm, doorgewinterd karakter, met veel volume, sustain en low-end power dankzij de C-Class bracing binnenin. Deze gitaar is uitgerust met een ingebouwde ES-2 pickup.


Bekijk de 50th 217e-SB Plus LTD hier

50th GS Mini-e Rosewood SB LTD

De GS Mini is in 2010 geboren vanuit het innovatieve brein van Bob Taylor. Sinds dien is het misschien wel Taylors meest populaire gitaar geworden. Voor hun 50ste verjaardag heeft Taylor deze best-seller een aantal elegante upgrades gegeven. Een torrefied, vintage-sunburst bovenblad, firestripe slagplaat, ES2 pick-up en fraaie jubileumafwerkingen geven deze GS Mini een eersteklas uitstraling en geluid.

De GS Mini-e Rosewood SB LTD is een uitnodigende en veelzijdige gitaar voor muzikanten die op zoek zijn naar een compact maar sonisch krachtig instrument.

Bekijk de 50th GS Mini-e Rosewood SB LTD hier



Aanmelden om een reactie achter te laten