Wat is B-Stock?

Op de website van The Fellowship of Acoustics zie je regelmatig B-Stock gitaren. Maar wat houdt "B-Stock" eigenlijk in? Hoe komen we aan die gitaren én nog meer antwoorden op vragen over B-Stock gitaren.
21 maart 2024 in
Erik Bogaards
| Nog geen reacties

Wat zijn B-Stock gitaren en gear?  

B-Stock verwijst naar producten die volgens onze staatsbepalingen niet meer als nieuwe gitaar kunnen worden verkocht, maar eigenlijk wél nieuw zijn. Ze zijn in elk geval NIET tweedehands. Ze voldoen alleen niet aan de voorwaarden die een fabrikant of wij eraan stellen. Het kan dus gaan om kleine cosmetische beschadigingen omdat een gitaar in de winkel een kras heeft opgelopen. Tijdens transport gaat ook wel eens iets mis of er ontbreekt iets van de originele verpakking. Er is iets niet helemaal zoals het moet zijn, maar ’t is eigenlijk nooit erg. B-Stock producten zijn volledig functioneel en bieden dezelfde geluidskwaliteit en ze hebben een belangrijk voordeel: we bieden ze tegen een lagere prijs aan.

Waar komen B-Stock gitaren en gear vandaan?

We hebben een uitgebreid netwerk met heel veel gitaarbouwers, importeurs en andere handelaren. Grote merken zoals Fender, Gibson, Martin, Taylor: wij hebben ze! Wat dat betreft hebben we in Nederland geluk, omdat veel internationale bedrijven de overslag van hun producten in Nederland hebben ondergebracht. Gewoon, dankzij de strategische ligging met Schiphol en de Rotterdamse haven. De productcontrole doen ze dan ‘achter de grens’ en daarbij komen gitaren soms niet door de kwaliteitskeuring. We hebben wel eens met een bloedend hart in een destruction room met een lintzaag gestaan waar het afgekeurde klankhout doorheen ging. Maar zo gaat het dus niet altijd. Een deel van die gitaren, wordt niet vernietigd, gaat ook niet terug naar de makers, maar weet als B-Stock de weg naar gelukkige klanten te vinden. En zoals gezegd: tijdens transport of in de winkel gaat ook wel eens iets mis, waardoor wij het niet meer ‘als nieuw’ willen verkopen, omdat het niet aan onze normen voldoet.

Krijg ik garantie op B-Stock gitaren en gear?

Ja, ook op B-Stock gitaren heb je recht op garantie. De exacte garantietermijn kan verschillen per fabrikant of verkoper en daar zijn wij soms ook weer aan gehouden. Als dit belangrijk voor je is, vraag er altijd even naar voordat je een B-stock gitaar koopt. 

Kan ik B-stock gitaren en gear ook retourneren?  

Ja, in de meeste gevallen kun je B-stock retourneren als ze niet aan je verwachtingen voldoen. Ze vallen gewoon onder ons ruime 30 dagen retourbeleid. Een heel enkele keer zit hierop een uitzondering, maar dan zorgen we ervoor dat je dat weet voordat je de gitaar bestelt.

Zijn er nadelen aan het kopen van B-Stock gitaar of gear?

Alleen als je van een smetteloze gitaar houdt. Kan je tegen een deukje of andere imperfectie, dan is er met B-Stock niet zoveel mis. Life is too short to play a shitty guitar! Dus als B-Stock écht shitty zou zijn, verkopen wij ze niet!

Waar kan ik B-Stock gitaren en gear kopen?

The Fellowship of Acoustics is niet de enige aanbieder van B-Stock gitaren en gear, maar we zijn wel één van de grootste gitaarwinkels van Europa met een zeer uitgebreid aanbod van akoestische en elektrische gitaren. De lat in onze eigen winkel ligt dus hoog, want we zien niets liever dan gitaristen die blij zijn met een droomgitaar. Als een krasje ervoor zorgt dat je tóch die ene gitaar kunt kopen waar je al heel lang voor spaart, is dat gewoon mooi meegenomen. Wil je dus meer weten over een van onze B-Stock gitaren, neem dan gerust contact met ons op. Onze Fellows helpen je graag.

Klik hier om onze B-Stock producten te bekijken:

Aanmelden om een reactie achter te laten