D'Ambrosio: De Nieuwe Solidbody Lijn van Eastman en Otto D'Ambrosio!

Voor hun solidbody elektrische gitaren heeft Eastman een nieuwe lijn gelanceerd in samenwerking met Otto D'Ambrosio!
7 februari 2024 in
Jurgen Bakker
| Nog geen reacties

We hebben al kennis gemaakt met de akoestische gitaren uit de Touchstone Series; een samenwerking tussen Eastman en Bourgeois. Op NAMM 2024 heeft Eastman nu ook een nieuwe lijn solidbody elektrische gitaren gelanceerd. Dit keer zijn ze de samenwerking aangegaan met niemand minder dan Otto D'Ambrosio. 

Wat is D'Ambrosio Series?

Onder het toeziend oog van Otto en gemaakt in Californië, heeft Eastman zich tot doel gesteld instrumenten te creëren van ongekende schoonheid en kwaliteit. De D'Ambrosio Series vertegenwoordigt hun gedachtegoed, zowel esthetisch als functioneel, over de toekomst van solid body elektrische gitaren.

Dit zijn unieke instrumenten waar innovatie samengaat met traditie. D'Ambrosio gitaren zetten de traditie voort om Californisch design te combineren met aangename bespeelbaarheid. Van zeldzaam, 'reclaimed' houtsoorten dat een eigen klank geeft, tot met de hand omwonden pickups en een nieuw, uniek ontwerp dat is geoptimaliseerd voor speelgemak.

FullerTone Neck

Aan de basis van het ontwerp van de D'Ambrosio Series ligt een prachtige innovatie: de FullerTone hals. Deze compleet nieuwe long-tenon, 2 bout, hals op body verbinding is bedacht en tot leven gebracht door meester gitaarbouwer Otto D'Ambrosio.

De body-halsverbinding is de belangrijkste verbinding op een gitaar. Hij fungeert als een brug van energie; hij brengt resonantie, sustain en toon over en zorgt tegelijkertijd voor stabiliteit van de gitaar.

De FullerTone hals zorgt voor een ongekend drie keer zo groot contact tussen hals en body voor ongehinderde resonantieoverdracht. De gracieuze geometrie van de body plaatst de hals in een perfecte positie, vastgezet door twee schroeven die zijn vastgezet in stalen ankers die in de hals zijn ingebed. Het complete ontwerp is een samensmelting van ouderwets vakmanschap en modulaire veelzijdigheid: de eerste bolt-on hals die is afgestemd om de sustain en stabiliteit van een set-neck gitaar te evenaren.

Met de Fullertone hals is Otto's visie voor een gitaar met naadloze tonale continuïteit, van kop tot brug, volledig gerealiseerd!



Phoenix Pine

Wildfire-burned Phoenix Pine is een van de twee klankhoutsoorten die het hart vormen van de D'Ambrosio Series Roasted Phoenix Pine, duurzaam geborgen tijdens het herstelproces van de natuur in Oregon. Het krijgt een tweede leven met een gecontroleerde warmtebehandeling die complexiteit en helderheid geven aan de klank.

MannMade en Halon

Eastman heeft over de hele wereld gezocht naar onderdelen die net zo bijzonder zijn als de D'Ambrosio zelf, zoals de MannMade USA tremolo met messing blok en Halon's gepatenteerde messing en roestvrijstalen Vibrola staartstukken uit Athene, Griekenland.

Kingtone Classic

Spelers kunnen hun toon op de DC en SC modellen verder vormgeven met een custom optie... de nieuwe Kingtone Classic toonregeling! Deze regelaar breidt de toonmogelijkheden van je 'single coil loaded' D'Ambrosio gitaar uit.

D'Ambrosio Pre-Orders

De D'Ambrosio Series heeft 3 verschillende modellen: de Single Cut (SC), Double Cut (DC), en Offset. Elk model heeft daarnaast ook 3 varianten met verschillende pickup configuraties. Wij zullen de eerste 4 D'Ambrosio gitaren in april ontvangen:

  • Eastman D'Ambrosio SC 52 Butterscotch (with Kingtone Classic Tone)
  • Eastman D'Ambrosio Offset 64 3-Color Sunburst
  • Eastman D'Ambrosio Offset 63 Inca Silver
  • Eastman D'Ambrosio DC 74 Vintage Blonde

Heb je interesse in een van deze gitaren, of juist een hele andere D'Ambrosio variant? Neem contact op met onze Fellows via onderstaand formulier, en wij gaan voor jou aan de slag!

Splits e-mailadressen met een komma.
in News
Aanmelden om een reactie achter te laten