Nieuw bij The Fellowship of Acoustics: Stringjoy!

Deze nieuwe snarendraaiers uit Nashville willen maar één ding: de allerbeste gitaarsnaren maken!
18 augustus 2022 in
Erik Bogaards
| Nog geen reacties

We zeggen het al jaren: Life is too short to play a shitty guitar. En datzelfde geldt natuurlijk ook voor snaren: life is just too short…

Maar hoe weet je wat goede snaren zijn? Dat verschilt sterk per persoon én per gitaar. Wat bij de ene gitarist goed in de smaak valt, vindt de ander niks en wat een perfecte match is met het ene instrument kan weer tegenvallen op een ander. Virtuoos Tommy Emmanuel heeft zijn eigen snaren van Martin en zelfs die wisselt hij af en toe met een setje D’addario. Waarom? Omdat hij ’t idee heeft dat een instrument een beetje in slaap gesust wordt door steeds dezelfde snaren. Even van merk switchen is dan gewoon een fijne opfrisser.

Het begint met snaren

Of je nou akoestisch speelt of elektrisch: het begint met de snaren. Daarom hebben we bij de Fellowship altijd goede snaren van de bekende merken op voorraad en we zijn supertrots dat we de heerlijke snaren van Stringjoy aan ons assortiment hebben toegevoegd. Deze nieuwe snarendraaiers uit Nashville timmeren sinds 2014 flink aan de weg, met maar één doel: de beste snaren ter wereld maken.

Oprichter Scott werkt al jaren in de muziek en wist dus dat professionele gitaristen vaak met ‘custom’ snaren werken. Dus geen standaardpakje, maar een setje snaren op maat voor extra speelplezier en de ultieme sound. Best logisch, want een metal-gitarist wil gewoon iets anders dan een country-boy, maar hoe maak je voor al die verschillende spelers de beste snaren? Scott deed dat door eindeloos te priegelen én verschillende sets met duidelijke kenmerken te ontwikkelen. Voor de elektrische gitaar is er een zéér uitgebreide lijn met ‘signatures’ die uiteenlopen van light tot drop tune extra heavy en zo’n beetje alles wat je daartussen kunt verzinnen. Was je al lang op zoek naar die échte vintage sound? De pure nickel snaren bieden dat geluid van toen, met meer gemak van nu. Heel bijzonder! 

Voor akoestische gitaristen zijn er sinds kort Foxwoods: de eerste gecoate snaren van Stringjoy en Guitarhunter Jeremy is daar laaiend enthousiast over.

Als je ze ook een keer wil proberen: wij verwachten ze zeer binnenkort. En natuurlijk zijn er ook de ‘normale
’ phosphor-brons (natural) snaren van StringJoy en de 80/20 (bright) variant, in verschillende diktes én een set die speciaal gemaakt is voor Nashville tuning. En er zijn natuurlijk ook Stringjoy bas-snaren in zo’n beetje iedere variant die je kunt verzinnen. 

​Snaren die langer meegaan

Stringjoy pakt de snaren vanaf het begin goed in en dat betekent dat ze de spoelen met daarop het staaldraad al vacuüm verpakken en zo voorkomt Stringjoy een deel van het vroege verval van het metaal. Daardoor gaan deze snaren langer mee als ze op je gitaar zitten. En: ze zijn écht handgemaakt, want sommige snaren krijgen tot soms meer dan 7.000 wikkelingen onder het toeziend oog van een Stringjoy-operator. Soms doen ze dat met machines die nog dateren uit de jaren ’70, maar als dat beter werkt ook met hypermoderne apparatuur en sensors. Alles mag bij Stringjoy, als het maar leidt tot de beste snaar in de wereld. 

Ze kiezen bovendien voor net iets andere legeringen in de snaren, waardoor we het iedereen aanraden om eens een lichter setje te proberen, want die klinken vaak net zo vol, maar spelen iets lichter. En natuurlijk stoppen ze die snaren in een goed geseald zakje voordat het in zo’n uber-cool doosje gaat. 


Wij zijn fan! En alsof dat nog niet genoeg is, hebben zo ook een heel cool spaarprogramma. Spaar de verpakkingen, plak punten en je krijgt merch cadeau.
Meer weten over Stringjoy? Neem gerust contact met ons op via chat, mail of telefoon. Of kom langs in Dedemsvaart. De koffie én de snaren staan klaar! 
in News
Aanmelden om een reactie achter te laten