Nieuw van Martin: The GPCE Inception Maple!

Martin trakteert ons alvast op een eerste voorproefje voor NAMM 2024: een gloednieuw model met een aantal moderne innovaties!
12 januari 2024 in
Jurgen Bakker
| Nog geen reacties

Natuur en technologie komen samen


Martin onthult de sonische schoonheid van duurzaam klankhout met de gloednieuwe GPCE Inception Maple. Het is het resultaat van jaren onderzoek en ontwikkeling.

Deze baanbrekende akoestisch-electrische gitaar combineert natuur en technologie en is voorzien van 'skeletonized scalloped' bracing en sonische kanalen voor meer resonantie en superieure klank. Deze technologie is speciaal gemaakt voor het bijzondere klankhout van dit model.


Skeletonized Bracing & Sonic Channels


De skeletonized bracing en sonic channels in de GPCE Inception werken samen om sustain en amplitude te vergroten, de luchtstroom te optimaliseren en het gewicht  van de gitaar te verminderen zonder structurele ondersteuning te verliezen, waardoor esdoorn beter klinkt dan ooit tevoren!

Tijdens de laatste ontwerpfase werd de GPCE Inception gemeten met behulp van spectrale analyse. Door de frequentierespons van het instrument te meten, konden ze de sonische impact van de unieke ontwerpkenmerken in kaart brengen. Daarbij toonden ze aan dat skeletonized bracing de sustain verhoogt en dat de sonic channels de amplitude verhogen. Normaal gesproken verlies je amplitude als je de sustain verhoogt of andersom; de unieke ontwerpkenmerken van de GPCE Inception verhogen beide.

Duurzaam & Veelzijdig

De GPCE Inception Maple is gemaakt van een combinatie van duurzame houtsoorten, waaronder een FSC-gecertificeerd Europees sparren bovenblad, esdoorn zijkanten en een opvallende driedelige achterkant van esdoorn en walnoot, wat zorgt voor een heldere, projectieve en gebalanceerde toon.

Daarnaast heeft Martin een aantal upgrades toegevoegd, wat deze GPCE Inception Maple helemaal compleet maakt. De cutaway zorgt voor makkelijke speelbaarheid bij de bovenste frets, terwijl de ingebouwd LR Baggs Anthem pickup hem ook een geschikte keus maakt in de studio of op het podium. Waar je ook heen gaat en wat de setting ook is, de GPCE Inception Maple gaat met je mee!

Driedelige Achterkant

Het walnoten middelpunt van de driedelige achterkant zorgt voor de nodige warmte.

Speelbaarheid

De cutaway geeft je veel vrijheid over de gehele toets, die is voorzien van een schitterend esdoorn Arrow/Hex Design.

LR Baggs Anthem

Met de LR Baggs Anthem elektronica kun je overal spelen, op elk volume.

De GPCE Inception Maple bij TFOA



De GPCE Inception Maple zal tijdens NAMM 2024 te zien zijn en wij zullen dit model later in het jaar ook in Dedemsvaart ontvangen. Je kunt bij ons nu alvast een pre-order plaatsen zodat hij meteen jouw kant op komt! 

De pre-order, specificaties, en meer informatie kun je vinden door op onderstaande knop te klikken!


 Pre-order de Martin GPCE Inception Maple hier


in News
Aanmelden om een reactie achter te laten