The Fellowship op bezoek bij Taylor USA

Zonder Taylor zou de gitaarwereld er nu heel anders uitzien en Fellows Tom, Maarten en Maico zien met eigen ogen dat Taylor blijft vernieuwen.
27 september 2023 in
Erik Bogaards
| Nog geen reacties

Bob Taylor begon in 1974 samen met zijn partners met het bouwen en verkopen van zijn eigen gitaren. Nu, nog geen 50 jaar later is Taylor een niet weg te denken factor in de gitaarindustrie met meer dan 1.200 medewerkers. Bij The Fellowship of Acoustics houden we van Taylor, want het is één van de meest innovatieve gitaarmerken die er bestaat. Daarom werd het hoog tijd voor een bezoek aan de bron van al dat moois: de Taylor Guitar Factory in El Cajon. (tekst gaat door onder foto)


Daar zien Fellows Tom, Maarten en Maico met eigen ogen dat Taylor er als geen ander in slaagt om met mensen én machines iets heel moois te maken. Of zoals Bob Taylor het zegt: "We've got 60 machines at Taylor, but 1.200 employees." En dat is niet het enige bijzondere aan Taylor, want het bedrijf is 'company owned'. In Nederland is dat nog niet zo bekend, maar in de Verenigde Staten zie je dat steeds meer. Het betekent dat ál het personeel aandeelhouder is in het bedrijf. En die betrokkenheid merk je aan alles terwijl je hier rondloopt. Van de hartelijke ontvangst door Dylan en Nicole tot en met het vaak zelf bedachte gereedschap waar de luthiers mee werken: hier hangt iets magisch in de lucht. (tekst gaat door onder foto)


Daarnaast zet Taylor zich al jaren in voor het duurzaam produceren van gitaren én het (her)planten van inmiddels bedreigde houtsoorten. Zo zijn er onder meer het ebony-project in Afrika, Koa op Hawaii en wat dichter bij huis: Urban Ash. Een houtsoort die volop groeit in de Verenigde Staten, maar nauwelijks gebruikt werd. Totdat Taylor ermee ging experimenteren en het bleek een gouden greep: volop beschikbaar, makkelijk te verwerken, ziet er mooi uit én klinkt geweldig. Zelfs als er nog een spijker inzit! Terwijl je dit leest is Fellow Maico druk bezig met een unieke Docu over dit bijzondere project. (tekst gaat door onder foto)


Maar er was nog meer. Veel meer! want natuurlijk zijn we vanuit Dedemsvaart vertrokken met een wensenlijstje voor speciale 'Made to Order' gitaren van Taylor. En met wie kan je die beter samenstellen dan Andy Powers! De man heeft niet alleen een coole naam, hij is ook Chief Designer én President of Taylor Guitars. Een pionier, géweldige gitarist én superaardige vent die nog hele interessante extraatjes aan ons wensenlijstje heeft toegevoegd. 


We hopen binnenkort enkele zéér exclusieve Taylor gitaren in onze magische gitaarvilla in Dedemsvaart te verwelkomen, maar mocht je voor die tijd nog meer willen weten over Taylor, volg ons dan ook op Facebook en Instagram. Daar houden Fellows Tom, Maarten en Maico je dagelijks op de hoogte van hun avonturen in de VS en daarna vind je daar altijd als eerste info van onze Fellows over nieuwe, vintage en tweedehands gitaren en gear!



in News
Aanmelden om een reactie achter te laten