Bushmills x Lowden | Black Bush Edition

De Bushmills x Lowden Black Bush Edition is de tweede gitaar die voortkomt uit een samenwerking tussen twee iconische Noord-Ierse merken die een passie delen voor vakmanschap en kwaliteit.
16 juni 2018 in
MAD97, Maarten Dispa
| Nog geen reacties

De gitaar bevat koper afkomstig van de 10 traditionele koperen potstills die worden gebruikt om de Bushmills Irish single malt driemaal te distilleren, en vat hout dat al honderden jaren wordt gebruikt om whiskey te laten rijpen bij 's werelds oudste gelicentieerde whiskeydistilleerderij, The Old Bushmills Distillery. Het vat hout is aangevuld met enkele van de beste toonhoutsoorten in de gitaarwereld - African Blackwood en Alpine Spruce.

Colum Egan, Master Distiller bij The Old Bushmills Distillery, werkte samen met George Lowden om materialen voor de gitaar te selecteren uit het whiskey-maakproces.

Naast het originele koper van de potstills dat op de gitaar is gebruikt, zijn Oloroso sherryvaten gebruikt voor de achterinleg en de inleg op de 12e fret, als eerbetoon aan de donkere intensiteit en gladheid van BUSHMILLS BLACK BUSH, een Ierse whiskeyblend die een grote hoeveelheid malt whiskey combineert, gerijpt in voormalige Oloroso sherryvaten. Vervolgens werd African Blackwood gebruikt voor de achter- en zijkanten van de gitaar en Alpine Spruce voor het bovenblad.

"Ik was gefascineerd door het koper van de originele potstills bij The Old Bushmills Distillery. Het is niet alleen een prachtig metaal om mee te werken, maar het is verbazingwekkend om te bedenken dat dit materiaal al honderden jaren door whiskey stroomt. Ook zijn de sherryvaten letterlijk doordrenkt van whiskey-maaktraditie en zijn ze overal gebruikt om perfect aan te sluiten bij de andere toonhoutsoorten. Ik koos voor African Blackwood voor de achter- en zijkanten omdat het qua klank een van de beste houtsoorten is die je kunt krijgen, en in combinatie met Alpine Spruce op het bovenblad produceert het een zeer helder, zeer krachtig geluid - alles eraan is gewoon prachtig." - George Lowden

De terugkeer van deze authentieke samenwerking combineert het vakmanschap en de onwrikbare karakter die al sinds hun oprichting het hart vormen van zowel Bushmills Irish Whiskey als Lowden Guitars.

Bij The Old Bushmills Distillery maken ze al meer dan 400 jaar Ierse whiskey met dezelfde kenmerkende zachte smaak. Op dezelfde manier heeft Lowden Guitars al meer dan 40 jaar baanbrekende technieken gebruikt bij het bouwen van akoestische gitaren en kiezen ze alleen de allerbeste houtsoorten om ervoor te zorgen dat elke gitaar een uniek geluid en klankkarakter heeft, dat vandaag de dag nog steeds hetzelfde is als toen luthier George Lowden in 1974 begon met het met de hand vervaardigen van gitaren.

Specificaties

De body is verkrijgbaar in O-, F- en S-bodyvormen. De achter- en zijkanten zijn van Master Grade African Blackwood in combinatie met een Master Grade Alpine Spruce bovenblad. Figured Koa-binding en een achterinleg gemaakt van Bushmills Oloroso Sherry Cask Oak en Whiskey Still Copper.

De hals is een 5-delige Mahonie met palissander inzetstukken. Ebbenhouten voor- en achterkant van de kop met een ebbenhouten omrande toets, ingelegd met het Bushmills-logo in Oloroso Sherry Cask Oak. 21 frets met een nootbreedte van 45 mm.

Gotoh 510 "Aged Copper" met ebbenhouten knoppen en wordt geleverd met een op maat gemaakte Lowden Hard Case. Soundbox Bevel, Bushmills Copper hoofdlogo en fretboard makers zijn beschikbaar als aangepaste opties.



Aanmelden om een reactie achter te laten