Dé GitaarWinkel Top 8!

Onze winkel was noodgedwongen maandenlang dicht, maar nu zijn we gelukkig weer open en horen we weer mensen gitaar spelen. Heerlijk! Daarom zetten we onze GuitarStore Greatest Hits voor je op een rijtje, mét gratis videolessen!
22 oktober 2021 in
Erik Bogaards
| Nog geen reacties

Door dat vervelende virus was het leeg in onze villa. Honderden gitaren aan de muur en bijna niemand om erop te spelen, daar werden we een beetje verdrietig van. Daarom zijn wij superblij dat we nu weer uit alle kamers en hoekjes van onze 2800 m2 winkel muziek horen! Dat geluk delen we graag en daarom hebben we in volstrekt willekeurige volgorde voor je op een rij gezet wat wij zoal voor moois om onze oren krijgen. Met dank aan YouTube, geven we er gratis gitaarlessen bij zodat jij deze knallers straks ook kan spelen met vrienden, familie én Fellows.

Het G Akkoord 

Het Almachtige G Akkoord is de Ultieme Gitaartest der Gitaartesten! Pak je die makkelijk? Ligt die lekker in de hand? Klinkt dat akkoord goed zonder gekke rammeltjes? Of je nu met een plectrum speelt of tokkelt met je vingers, ietsje harder aanslaat of juist zachter: het G-Akkoord wijst je de weg. Sommige beginnende gitaristen denken misschien dat ze eerst de sterren van de hemel moeten spelen om in een gitaarwinkel een paar gitaren uit te mogen proberen, maar bij The Fellowship is dat niet zo. We hebben honderden elektrische en akoestische gitaren op voorraad, nieuw én tweedehands en dat allemaal verdeeld over meerdere kamers met rustige hoekjes en oefenhokken waar je je gang kunt gaan. Onze Fellows staan voor je klaar als je meer wil weten of als je wil horen hoe een gitaar in iemands anders handen klinkt. Het maakt voor ons niet uit of je nu al jaren speelt of er nog maar nét mee begint: je kunt bij ons terecht, want wij horen op onze beurt heel graag hoe zo’n gitaar in JOUW handen klinkt. We hebben ’t gemist.  

Wil jij weten hoe je een G-akkoord speelt? Kijk dan even naar YouTube gitaar-goeroe van het eerste uur Justin: 

Rollercoaster, Danny Vera 

Mercy John schreef die prachtige Travis-picking partij en Danny Vera bedacht binnen een paar uur de tekst over de ups en downs die het leven met zich mee kunnen brengen en dan heb je zomaar de nummer 1 van de Top 2000 te pakken.  

Blackbird, The Beatles 

Fellow Laura hoort vaak dé klassieker van de The Beatles die je met maar twee vingers op de hals kunt spelen en toch klinkt alsof er een heel orkestje bezig is. We are only waiting for this song to arrive.  

Sister Golden Hair, America 

Iedereen die wel eens naar onze wekelijkse New Arrivals video's kijkt, kent deze! Want om te laten horen hoe zo'n kersverse gitaar in onze winkel klinkt, gooit Fellow Coen deze heerlijke klassieker er regelmatig uit.  

Alles van Jimi Hendrix 

Fellow Joëlle werkt meestal in de buurt van de honderden elektrische gitaren die we hier hebben hangen en dan hoort ze Meneer Hendrix regelmatig voorbij waaien op zijn Little Wings. Daarvan zijn heel veel versies te vinden, maar wij tippen deze mét superhandige tabs op SoundSlice 

Lágrima, Francisco Tarrega 

Lágrima betekent traan en deze 130 jaar oude melodie is zo mooi dat wij er vaak een traantje bij wegpinken. Geschreven voor klassieke gitaren met nylonsnaren, maar ook op een western gitaar klinkt dit prachtig. 

Neon, John Mayer 

In onze gitaarwinkel komt de muziek van John Mayer natuurlijk vaak voorbij, zowel akoestisch als elektrisch. Het meest horen we misschien wel zijn moeilijkste nummer: Neon met die typische, ritmische 'slap’ die makkelijk klinkt, maar knap lastig is. Als dat nummer lukt, weet je meteen dat je een goede gitaar te pakken hebt!  

Deze GuitarHero legt in iets meer dan één uur uit, hoe je dit nummer speelt.  

Classical Gas, Mason Williams

Guitar Aquisition Syndrom ook wel G.A.S of het Gitaarverzamelsyndroom, daar hebben veel Fellows last van. De symptomen zijn vaak mild en eenvoudig te bestrijden met een setje nieuwe snaren, totdat het echt meer gaat en het weer eens tijd wordt voor een nieuwe gitaar. Daarover schreef Mason Williams dit nummer (denken we) en virtuoos Tommy Emmanuel maakte er een hit van.

En verder.... 

Back in Black, mr. Sandman, veel van Neil Young, Romanza, Smoke on the Water en ja zelfs Stairway to Heaven horen we regelmatig voorbijkomen. En omdat we gek zijn van gitaren, krijgen we er nooit, maar dan ook nóóit genoeg van. Kom dus gerust een keer langs, de koffie staat klaar!  


Aanmelden om een reactie achter te laten