Gibson presenteert: Murphy Lab, een nieuwe divisie van de Custom Shop.

Pak er maar een doekje bij, want wij moeten een beetje kwijlen van al het moois dat uit Gibson’s nieuwe Murphy Lab komt.
11 februari 2021 in
Erik Bogaards
| Nog geen reacties

Fender biedt al langer de uitzonderlijke Masterbuilt optie en wij zijn heel blij dat Gibson nu iets vergelijkbaars biedt, met een zeer authentiek eerbetoon aan de meest iconische SG's, Les Pauls, Juniors en 335's uit hun geschiedenis. De originelen hangen in een museum of zijn veilig opgeborgen in een kluis of een studio, maar dankzij Tom Murphy zijn er nu weer gitaren te koop die daar héél dicht bij in de buurt komen.

 

Droom jij al jaren van een '57 Les Paul Gold Top? En ben je daar nog steeds voor aan het sparen? Dan zou Tom Murphy je zeer binnenkort zomaar uit de brand kunnen helpen, want voor deze gitaren hoef je gelukkig geen tweede hypotheek af te sluiten.  

Tom Murphy werkt al jaren bij Gibson en was daar één van de pioniers op het gebied van aging en relic-ing gitaren, volgens sommigen is dat zoiets als een scheur in een spijkerbroek of nog erger: een kras in je nieuwe auto, maar Tom tilde dit al snel naar een heel ander niveau.

Want een goede ‘relic’ gaat niet alleen over looks, het gaat veel meer over gevoel, sound en als je het goed doet, zouden wij het bijna een kunstvorm willen noemen.

Want een goede ‘relic’ gaat niet alleen over looks, het gaat veel meer over gevoel, sound en als je het goed doet, zouden wij het bijna een kunstvorm willen noemen.

De gitaren uit ‘Murphy’s Lab’ zijn vooral een eerbetoon aan de gitaren van toen, maar dan mét dat extra zetje dat ze door de jaren heen hebben gekregen. Er is nergens op beknibbeld om zo dicht mogelijk bij de originelen te komen: de beste houtsoorten, custom-made elektronica de juiste deukjes, butsen en krassen op de goede plekken die bijdragen aan de bespeelbaarheid en de open sound. En dan die looks! *kwijl*.

En het beste nieuws? Gitaren uit Murphy Lab worden ‘Made2Measure’ en dat betekent dat je als klant ook nog veel te kiezen krijgt, zoals ‘aging level’ en elektronica.

Wij verwachten de eerste gitaren uit Murphy Lab vanaf maart, maar wil je nu al meer weten over Gibson Custom Shop en Murphy Lab gitaren? Neem gerust contact met ons op over prijzen en beschikbaarheid.

UPDATE: ZE ZIJN ER!


Aanmelden om een reactie achter te laten