Lakewood Gitaren | Weekly Highlight!

Een gitaar van pruimen-, kersen of eikenhout? Lakewood maakt ’t gewoon.
19 juni 2020 in
Erik Bogaards
| Nog geen reacties

De naam zet je eigenlijk een beetje op het verkeerde been, want je denkt daardoor dat deze gitaren uit de Verenigde Staten komen. Maar Lakewood komt hier nog geen vijf uur rijden vandaan:  uit Giessen bij Frankfurt. Inmiddels hebben al heel veel artiesten dit fantastische merk ontdekt. Sungha Jung, de YouTube Fingerstyle virtuoos heeft zelfs een signature model. Ulli Bögershausen ook. Allebei gitaristen met uitzonderlijk talent die veel vragen van een instrument en bij Lakewood vinden wat ze zoeken.

 

En ze zijn niet de enige: Thom York (Radiohead), Ritchie Blackmore (Deep Purple), Dave Matthews en vele, vele andere artiesten van over de hele wereld, spelen in op Lakewood gitaren. Desondanks blijft Lakewood toch een goed bewaard Gitaargeheim uit het Oosten.


Wij proberen dat geheim al jaren te verklappen en hebben inmiddels tientallen Lakewood gitaren aan dik tevreden klanten verkocht.  Oprichter Martin Seeliger slaagt er inmiddels al meer dan dertig jaar in om met Duitse precisie bijzonder klankhout een ziel te geven. Hij kwam ooit op de naam Lakewood door in de atlas te snuffelen en daar zag hij bij Lake Erie (VS) die naam Lakewood staan wist meteen: dat is ‘m! Door de jaren heen is Lakewood niet beroemd geworden, zoals een Taylor of een Lowden. Maar wat Lakewood misschien mist aan naamsbekendheid, maken ze ruimschoots goed met kwaliteit.


Wat ons altijd opvalt bij deze gitaren is de uitmuntende houtselectie. Ook bij de min of meer standaard houtsoorten zoals sparren en Indisch palissander kiest Lakewood absolute topkwaliteit zoals deze AAAA Spruce top:


Of kijk eens naar deze klankkast van esdoorn.


Hoe ze veel gebruikt klankhout moeten selecteren, weten ze dus wel bij Lakewood, maar daar laten de Duitse gitaarbouwers het niet bij. Lakewood pioniert namelijk veel met bijzondere houtsoorten zoals eiken, cipres, kersen en zelfs hout van pruimenbomen als vervanger van ebben. Met werkelijk verbluffend resultaat.

Betaalbaar vakwerk

Lakewood biedt dus exlusieve topgitaren tegen een zeer scherpe prijs. Met een uitgebreide keuze uit de Natural, Deluxe en Premium series én jaarlijkse limited editions.

Bij alle gitaren mag je rekenen op afwerking van het hoogste niveau en net als de houtsoorten biedt Lakewood net dat beetje meer dan standaard. Heb je jouw ultieme gitaar nog niet gevonden? Kijk dan eens naar dit merk. Ze hebben bijvoorbeeld een hals met een 1 millimeter bredere nek (46mm) dan gebruikelijk, een iets ander formaat klankkast, een geweldige naturel of hoogglans afwerking: het is er allemaal en het kan zomaar zijn dat dit je beter past dan een gitaar van een ‘groot’ merk.

Heb je toch andere wensen? Daarin kan de Lakewood Custom shop bijna alles maken dat je bedenkt. Hun Custom Shop Designer is een geweldige tool die direct toont hoe een zelf samengestelde gitaar er uit kan zien. De keuze is reuze en zelfs wat overweldigend. Daarom hebben we al veel klanten begeleid bij deze ‘once in a lifetime experience’ van het op maat laten maken van een gitaar.

Wil jij ook meer weten over dit gitaargeheim uit het Oosten? Kom dan eens langs in Dedemsvaart, we hebben meerdere modellen op voorraad en zijn gewoon open.



Aanmelden om een reactie achter te laten