NAMM Show 2022 Highlights!

JAAAAAA! Het kan weer! Na twee lange jaren zonder de NAMM-show is er dit jaar gelukkig weer een Summer NAMM in Anaheim waar de muziekindustrie het nieuwste van het nieuwste laat zien. We zetten de Highlights van 2022 op een rij,
7 juni 2022 in
Erik Bogaards
| Nog geen reacties

Black Crowes fans kunnen hun hart ophalen aan de replica Martin D28 (1954) van Rich Robinson.

De Authentic Series van Martin is zeer geliefd en behoort tot het beste van het beste dat vandaag de dag uit Nazareth komt en dit jaar voegen ze daar de D18 aan toe, met álles dat je van de Authentic serie verwacht: hide glue, VTS Adirondack, unieke hals én veel meer.

De 00015 en de Streetmaster series van Martin zijn al jarenlang populaire gitaren van volledig mahonie. Wij kunnen niet wachten op de 00016 serie met een VTS Adirondack bovenblad en palissander zij- en achterkanten.

2.5 Millionth Martin

Martin pakt flink uit tijdens de NAMM Show 2022 met hun 2.500.000’ste gitaar. Het is wat ze in het Engels zo mooi een ‘showstopper’ noemen: je kunt er niet voorbij lopen, zonder er even naar te kijken. Op het bovenblad zie je een sterrenhemel van 436 diamanten die verwijzen naar de dag waarop C.F. Martin van de boot stapte in New York.  

Gretsch Glitter!

Gretsch was gelukkig ook van de partij en strooide wat fijne Turquoise en Champagne Glitter over het feestje in Annaheim.

Eastman

Tijdens het Pinksterweekend presenteerde Eastman deze primeur in de VS en wij hebben ze nu al in Dedemsvaart! De Eastman Juliet is het logische vervolg op de Eastman Romeo. De rondingen zijn deze keer nog ergonomischer en dankzij de unieke pickups met eigen toonregeling kan je met deze heerlijke offset gitaren alle kanten op. Leverbaar met en zonder Bigsby Tremolo.

Daarnaast laat Taylor tijdens deze Shows graag zien wat hun Custom Shop te bieden heeft en daarbij trok onder meer deze 12-fret Grand Concert met een Sitka/Esdoorn combi onze aandacht.

Taylor 700 Series All Koa

Ook Taylor pakt dit jaar weer flink uit tijdens NAMM met onder meer een 700 serie van volledig Koa! Een prachtig klankhout dat veel deelt met mahonie maar dan met een beetje extra sparkle. Tel daar die heerlijke Taylor bespeelbaarheid bij op en wij verwachten dit jaar véél van deze gitaren.

Veel ‘Signature’ modellen!

Aan wie kan je beter vragen hoe je een goede gitaar maakt, dan aan de beste gitaristen van de wereld? Daarom zien we ook dit jaar heul veul top-gitaren die gemaakt zijn in samenwerking met virtuozen.

De krankzinnige Gitaar-deels-fretloze-Bas-en-Harp-combo ‘Hydra' van Steve Vai mocht natuurlijk ontbreken.

Maar er waren gelukkig ook iets handzamer formaatjes zoals deze Gouwe Ouwe van Joe Satriani 

Verder zagen we een erg sexy nieuw Pete Thorn model van Suhr.

En een Tom Quale Tele van Ibanez.

Chuggers konden hun hart ophalen aan de nieuwste modellen van Music Man/Ernie Ball voor onder meer John Petrucci en Tobin Abasi.

Chipson Klontar

Fellow Coen is groot fan van Chibson, want wat De Speld is voor het Nederlandse nieuws is Chibson voor de gitaarwereld: bril-jant grappig. Tijdens de NAMM 2022 presenteerden ze de Klontar, een unieke blend van een gitaar én het legendarische pedaal. Sweet!

The Fellowship of Acoustics is officiële dealer van tientallen gitaarmerken, zowel akoestisch als elektrisch. Wil je meer weten over  één van de tijdens de NAMM Show 2022 gepresenteerde gitaren, versterkers, pedaaltjes of andere apparatuur, neem dan gerust contact met ons op of kom eens langs in Dedemsvaart. We hebben standaard meer dan 800 gitaren en heel veel andere gear op voorraad.


Aanmelden om een reactie achter te laten