They are back: Taylor Guitars!

Met gepaste trots presenteren we terug van nooit helemaal weggeweest: Taylor gitaren!
5 november 2021 in
Erik Bogaards
| Nog geen reacties

Fellow Coen is helemaal in zijn nopjes met de nieuwste aanwinsten uit El Cajon, San Diego County. “Taylor maakt al jaren kwaliteitsgitaren van een extreem hoog en constant niveau, het serviceniveau is uitstekend en ze zijn bij Taylor écht vernieuwend en verfrissend, dus die akoestische én elektrische gitaren passen héél goed bij het The Fellowship of Acoustics”, aldus Coen, die al tijdens de NAMM Show van 2020 in Anaheim gesprekken voerde met Taylor.

Fellows Marc en Coen regelen met Sales Rep. Peter Samuelsson de beste deal voor nog veel meer mooie Taylor gitaren tijdens de NAMM show 2020. 

Er was wat vertraging om bekende redenen, maar nu zijn ze er dan eindelijk!

Taylor Builders Edition

Kijk bijvoorbeeld eens naar de nieuwe Taylor Builders Editions gitaren, waar het vakmanschap vanaf druipt. Bob Taylor is altijd een slimme innovator geweest en dat blijkt ook uit deze 324CE Builders Edition. Geïnspireerd door oude vioolbouwers, zoals Stradivarius, probeerde Bob Taylor zijn materialen niet van ver weg, maar juist van heel dichtbij te halen en die uitdaging leidde tot een unieke klankkast gemaakt van ‘Urban ash’. Deze bomen groeien gewoon middenin de stad op verschillende plaatsen in de Verenigde Staten en eenmaal volgroeid worden ze gekapt en meestal tot pulp verwerkt. Zonde! Want Bob Taylor ontdekte samen met meesterbouwer Andy Powers dat dit lokale hout heel veel wegheeft van het uitstekende klankhout mahonie en het groeit gewoon om de hoek. Die continue zoektocht naar anders én beter maakt Taylor zo’n fascinerende gitaarbouwer.

In deze Builders Editions zien we nog meer terug van de sublieme kwaliteit van de High End gitaren van Taylor. Een geweldige Tobacco Kona sunburst die meer is, dan alleen maar mooi, want Taylor ontwikkelde ook een ‘silent finish’ die veel minder schuurt als je gitaar speelt. Dat is wel zo handig in de studio, als je met een heel gevoelige microfoon het gitaargeluid wil vastleggen.

Verder zien we de V-Class bracing en dat is ook weer zo’n unieke vondst van Taylor die zorgt voor  perfecte intonatie over de hele hals en een goede balans tussen stevigheid en resonantie.

Niet alleen de randen van de hals en de body van de Builders Edition zijn afgerond voor nóg meer speelcomfort, ook de brug is super-ergonomisch. Gotoh stemmechanieken en het alvast ingebouwde ES2 pickupsysteem maken deze gitaar meteen een trouwe metgezel voor de professionele muzikant én de liefhebber.

Gemaakt voor gitaristen

Het zijn maar een paar voorbeelden waaruit blijkt Taylor veel verder kijkt dan alleen de gitaar, ze maken gitaren niet vanuit de traditie ‘omdat we ze al meer dan 100 jaar zo doen’. In plaats daarvan  houdt Taylor veel meer rekening met de handen waarin zo’n gitaar terecht komt én wat het maken van zo’n gitaar vraagt van de wereld.

Wil je op reis met je gitaar? Dan maken we toch een gitaar die een slag kleiner is, stoppen die in een supersolide tas en noemen die de Taylor Mini. Héérlijke en prachtige compacte gitaren die veel groter klinken dan ze zijn. En nee, zo’n Taylor Mini is géén speelgoed, want bijvoorbeeld Thomas Acda stapt er gewoon mee het podium op.

Zoek je een gitaar die al het goede en grootse heeft van een dreadnought model, maar met de finesse van een OM? Dan maakt Taylor gewoon een Grand Auditorium die het beste van die twee werelden combineert en maakt daar een vlaggenschip van zoals de 914CE.

Zoek je een 12-snarige gitaar die klinkt als een kathedraal en die vooral speelt als een droom? Taylor slaagt daar als geen andere in met de 652ce. Hoe? Door gewoon de snaren net even anders op deze gitaar te zetten. Slim!


Misschien ben je op zoek naar de ultieme beginnersgitaar die niet te duur is, maar waar je wel lang en met plezier op kunt spelen. De Academy Serie van Taylor biedt dat, want voor een hele schappelijke prijs krijg je een gitaar met een supercomfortabele afgeronde armsteun de je normaal op duurdere modellen ziet. Tel daar speelgemak, een puik geluid, een ingebouwd stemapparaat én element én een handige tas bij op en je hebt iets in handen waar je nog jaren mee vooruit kan.

Duurzame gitaren

Taylor vindt het belangrijk dat jouw gitaar niet ten koste gaat van de wereld om ons heen, maar er juist iets aan toevoegt. Daarom is het bedrijf een pionier met het gebruik van nieuwe houtsoorten en het aanplanten van nieuwe ebben bomen in Afrika en Koa in Hawaii. Op die manier is het bedrijf er zeker van dat het hout dat ze gebruiken duurzaam is en zijn ze inmiddels ook houtleverancier aan andere bedrijven.

Deze duurzame filosofie zit diep in het DNA van Taylor en dat maakt deze gitaarbouwer voor de gitaarindustrie een beetje wat Ben&Jerry is voor ijsmakers: niet traditioneel, kwaliteit staat voorop, vernieuwend, tikkie tegendraads, en alles wat je doet hoort hand in hand te gaan met oog voor je omgeving. Sinds kort zijn de aandelen van het bedrijf daarom volledig in handen gekomen van de 1200 medewerkers en niet in handen van een investeerder of andere grote gitaarbouwer. De reden daarvoor is volgens de oprichter heel simpel: zijn eigen mensen die meegewerkt hebben aan het enorme succes snappen als geen ander waar Taylor voor staat en zijn daarom ook de beste garantie dat het bedrijf nog lang zal blijven doen waar zo goed in is: uitstekende gitaren maken.

Taylor Custom Shop

In iets meer dan 40 jaar tijd is Bob Taylor erin geslaagd een gitaar-imperium neer te zetten met voor bijna iedere speler en ieder budget wat wils, inclusief elektrische gitaren! Maar mocht je toch specifieke wensen hebben, dan is bijna alles mogelijk dankzij de Taylor Custom Shop? Andere kleuren, andere houtsoorten, unieke inleg: het kan allemaal, want in de Taylor Custom Shop staan jouw wensen centraal.

The Fellowship of Acoustics een officiële Taylor Dealer en daarnaast verkopen we al jaren veel andere merken. Daarom hebben we al veel klanten mogen helpen met het samenstellen van een droomgitaar en dat kan vanaf nu dus ook samen met Taylor via onze magische winkel in Dedemsvaart. Neem gerust contact met ons op of kom langs. De koffie én de Taylor gitaren staan klaar!

Aanmelden om een reactie achter te laten