De nieuwe Collings Julian Lage ELECTRIC!

Wat krijg je als je één van de beste gitaarbouwers van de Verenigde Staten koppelt aan één van de meest verfijnde gitaristen?
27 januari 2021 in
Erik Bogaards
| Nog geen reacties

Collings maakt al jarenlang verpletterend mooie akoestische én elektrische gitaren. En aan dat lijstje voegen ze dit jaar tijdens de NAMM 2021 Show een topper toe: De JL470.

 

Gemaakt in samenwerking met meestergitarist Julian Lage waarmee ze eerder al een geweldig akoestisch OM model in elkaar sleutelden.

 

Wat is er zo bijzonder aan deze elektrische gitaren?

Deze JL470 gitaren zijn eigenlijk gebouwd rondom de twee elementen: Ron Ellis Ellisonics. Die bieden mooi vol laag, sprekend, warm midden en glashelder hoog, zonder dat het ergens vervelend wordt. Om al dat moois zoveel mogelijk te benadrukken is er gekozen voor een semi-hollow body van mahonie met een gelamineerd esdoorn top en natuurlijk zit daar en heel dun, ademend laagje nitro overheen. Die optelsom zorgt voor een geluid dat nieuw is en dat we toch ergens van kennen:de warmte van een ES335, een toefje Tele-Twang, een zweempje Les Paul, een randje Gretsch en zelfs de transparantie van een hele goeie Strat: wij horen het er allemaal in, heel subtiel en geslaagd geblend tot een heerlijke eigen sound.

Een Bigsby Tremolo met een Tune-o-matic brug en solide Waverly tuners zorgen ervoor dat je gitaar goed gestemd blijft, de ebben toets met doeltreffende inleg en de kleurmogelijkheden gaan van zwart via een sunburst naar 'blonde' en dat maakt kiezen knap lastig.

Collings is er samen met Julian Lage in geslaagd een instant klassieker te maken die ook nog eens geweldig speelt! Want de hals heeft een natuurlijk verloop van een C naar een V profiel en dat maakt soleerwerk zoveel makkelijker. De overgang van de body naar de hals is ook helemaal opnieuw ontworpen voor een naadloze overgang.

Meer weten over prijzen, beschikbaarheid en levertijden? Neem gerust contact met ons op.


Aanmelden om een reactie achter te laten