De Nieuwe Amp Cab Sim van Walrus Audio!

Zijn er ook versterkers die op je pedalboard passen. Ehm, ja…Wat dacht je van drie versterkers!
4 maart 2021 in
Erik Bogaards
| Nog geen reacties

Wat dat is precies wat de nieuwe Amplifier en Cabinet Simulator van Walrus Audio, de ACS1 Mako Series te bieden heeft. Ze zijn er bij Walrus Audio in geslaagd om drie verschillende top-versterkers in één pedaaltje te stoppen, met nog een paar hele slimme extra’s.

De Amps

Amp Cab sims bestaan al langer, maar tot nu toe waren die vaak groter van formaat en het aanbod was zo diep dat je er een beetje in kan verdwalen: meer dan 100 types versterkers, met nog meer cabinets en dat in eindeloze combinaties. Perfect voor iemand die graag maximaal invloed heeft op de verschillende onderdelen van het geluid en net zo lang kan puzzelen tot ie het gevonden heeft wat ie zoekt.

Maar voor anderen is dat een soort zwart gat dat te veel gedoe vraagt en die teleurgesteld teruggrijpen naar iets met gewone knoppen. Gelukkig komen er steeds meer Amp Cab sims op de markt die kiezen voor eenvoud en herkenbare bediening.


In dat rijtje past deze ACS1, want je hebt de keuze uit 3 topversterkers: Fullerton, gebaseerd op Fender Deluxe Reverb, London (Marshall Bluesbraker) en Dartford (Vox AC30). Deze drie amps kan je combineren met zes voorgeprogrammeerde cabinets (impulse responses, IR) van Walrus Audio. Deze basis houdt het overzichtelijk en zorgt ervoor dat het allemaal in één goed te bedienen pedaaltje past. En het klinkt, mede dankzij en paar slimme extra’s, geweldig!


De extra’s

Want dit pedaal biedt niet alleen de mogelijkheid om uit drie versterkers te kiezen: je kunt zo ook combineren in een fraai stereobeeld. Je zet dan de Fullerton in clean aan de ene kant en de London of de Dartford met een randje aan de andere kant. Zo krijgt het geluid ineens veel meer ruimte en klinkt het alsof je in een studio staat met een geweldige Fender én een Marshall of een Vox. Wil je een tandje bijschakelen? Je kunt heel eenvoudig, per versterker, een Boost voorprogrammeren.

Krijg je na een tijdje met de ACS1 gespeeld te hebben de smaak te pakken van zo’n simulator en zou je eens wat meer willen proberen? Er is een USB aansluiting om 128 extra IR’s in te laden en natuurlijk kan je die aansturen via MIDI. Dit alles maakt dit een heel handig pedaal voor iedereen die het gesleep van meerdere versterkers zat is. Door de stereo-optie geweldig voor het podium en dankzij 24-bit geschikt voor de studio. En voor thuis? Ja: je kunt er zo een hoofdtelefoon inprikken en ’s nachts doorspelen zonder dat iemand er last van heeft.

 

Wil je meer weten over beschikbaarheid, verwachte levertijd en prijzen, neem gerust contact met ons op.

 


Aanmelden om een reactie achter te laten