De nieuwe PRS Silver Sky Lunar Ice, John Mayer Limited Edition

“Je probeert een gitaar te maken die er nog niet is, maar waarvan je al wel precies weet wat het moet worden.”
23 januari 2021 in
Erik Bogaards
| Nog geen reacties

Dat zegt John Mayer over zijn nieuw PRS Silver Sky Lunar Ice. Misschien wel hét model van Paul Reed Smith waar het meest naar uit is gekeken. En nu is ie er dan eindelijk in een limited edition van deze keer 1.000 stuks. Vorige keer maakte PRS slechts 500 John Mayer modellen (de Nebula), maar die waren zo snel uitverkocht dat ze nu al collectors items zijn. Deze keer is er gelukkig gekozen voor iets betere beschikbaarheid, maar wij vermoedend dat ook deze 1.000 exemplaren razendsnel blije eigenaren (en verzamelaars) zullen vinden.

Waarom?

Ten eerste omdat Paul Reed Smith hard op weg is een levende legende te worden die nooit stil zit en met heel veel liefde, vakmanschap humor en zonder flauwekul geweldige gitaren maakt. Van high-end supermodellen tot en met betaalbare instappers: bij PRS is het allemaal gewoon goed. Hij heeft inmiddels al zoveel gedaan dat ie rustig achterover kan leunen, maar dat doet hij dus niet.

Dit jaar presenteert Paul Reed Smith tijdens de NAMM Show gewoon 10 nieuwe modellen. Hij had ook voor de makkelijke weg kunnen kiezen en precies dezelfde John Mayer gitaren kunnen verkopen als vorig jaar, maar zo zitten Paul en John niet in dit project. Want dat is het voor hun: een ‘never-ending-search’, waarbij ze urenlang aan de telefoon hangen, prototypes heen en weer sturen op zoek naar datgene dat ze voor ogen en oren hebben, maar er nog niet is.Totdat het ze lukt. 

Want muziek maken is niet statisch, dat verandert voortdurend: ‘It’s fluid’ en daar hoort dus bij dat je instrumenten steeds een beetje blijft tweaken en vernieuwen. Bij dit model betekent dat een lang verwachte een esdoorn (maple) toets, kraakheldere pick-ups klinken en een unieke polychromatische ‘Flip Flop’ finish die als een soort kameleon meekleurt bij iedere beweging.  

Er is net zolang aan gesleuteld totdat John Mayer dacht: die móét ik hebben!

Wil jij er ook één? Of meer weten over de nieuwe PRS Silver Skye Lunar Ice? Neem contact met ons op over de verwachte beschikbaarheid en levertijd.


Aanmelden om een reactie achter te laten