PRS Fiore Mark Lettieri Signature Model

‘Een gitaar als een vlammenwerper”, volgens een vriend van de ontwerper...
22 januari 2021 in
Erik Bogaards
| Nog geen reacties

Mark Lettieri is een naam die bij het grote publiek misschien wat minder bekend is, maar bij liefhebbers des te meer. Marc blinkt uit op de achtergrond van talloze nummers die we allemaal kennen: David Crosby, 50Cent, Eminem, Snoop Dogg, Adam Levine en nog heel veel anderen. Mark is zo’n gitarist die zo’n beetje alles kan spelen, maar nooit op de voorgrond, altijd in dienst van het liedje en daar schittert, met net genoeg ‘snap’ in zijn spel om toch op de goede momenten uit de mix te springen. Tussendoor is hij ook nog componist, geeft les via JamPlay en Soundslice en nu heeft hij dus zijn eerste ‘signature’ gitaar gemaakt met Paul Reed Smith

Het zal niet verbazen dat een alleskunner en veelzijdige speler als Mark op zoek gaat naar een gitaar die niet uitblinkt op één onderdeel, maar juist alles heel goed kan. Bij zijn funky, jazzy begeleidende werk passen natuurlijk de twee single coils van een Strat, maar om te laten zien wat hij nog meer in huis heeft, wil hij soms ook het geweld van een humbucker. Dankzij dat wensenlijstje is er nu dus een gitaar die je kunt omschrijven als een PRS Superstrat: swamp-ash body, esdoorn hals en fretboard, ovale tuners die we wel ergens van kennen, custom made humbucker met 2x single coils, 5 standenschakelar, 3 draaiknoppen voor tone en volume en een knettergoeie tremolo die omlaag én omhoog kan.

Klinkt bekend? Ja, maar deze keer is het in elkaar gezet door mr. Smith en die laat geen onderdeel onberoerd en drukt daar toch weer een eigen stempel op. Zo heeft hij alleen al een jaar zitten sleutelen om de elementen zo te krijgen dat ze deden wat hij en Mark voor ogen hadden. De tremolo is nieuw, de halsinleg speciaal ontwikkelt, het ontwerp van een bloem (Fiore) is door de moeder van Mark gemaakt.

Zo hebben de heren een geheel eigen draai gegeven aan een recept dat we al langer kennen. En deze versie van het recept valt zeker goed in de smaak, want het resultaat is een gitaar die in heel veel handen past. 

Een droom voor sessiemuzikanten, coverbandspelers en slaapkamergitaristen die liever doorspelen dan steeds switchen van de ene naar de andere gitaar. Volgens een vriend van Mark is dit een gitaar als een vlammenwerper: eentje die heel veel andere modelletjes verpulvert. 

Meer weten over de PRS Fiore? Neem gerust contact met ons op over beschikbaarheid, levertijd en prijzen.


Aanmelden om een reactie achter te laten