JHS 3 Series Effectpedalen: Goed spul, zonder flauwekul.

De gitaareffecten van John Mayer, Paul Gilbert en The Edge voor een prikkie? Dat kan dankzij de nieuwe budget 3 series van JHS.
6 november 2020 in
Erik Bogaards
| Nog geen reacties

Supermarkten hebben het al jaren: een eenvoudig huismerk met prima producten voor een zacht prijsje. Vroeger was dat bij Albert Heijn bijvoorbeeld de Euroshopper, nu heet dat  ‘Basic’, duidelijk herkenbaar aan de wit-rode verpakking.

En voor iedereen die geen genoegen neemt met gewoon bier, maar iets beters wil, serveert Dirk al jaren Best Bier.

Diezelfde ‘goedkope’ truc haalt effectpedalen maker Joshua Heath Smith (J.H.S.) nu uit met een nieuwe lijn: de 3 Series. Die zijn zeer betaalbaar, zien er heel simpel uit en daarom noemt JHS ze met een dikke knipoog zijn ‘suckiest pedals’, maar ze klinken… Best!

Een budget-variant maken, is dus niet iets unieks maar in dit geval is het toch bijzonder, want Joshua maakte tot nu toe alleen te gekke high-end of ‘boutique’ pedalen met een heel ander prijskaartje.

Die hebben razendsnel de harten van veel gitaristen veroverd, waaronder John Mayer, The Edge, Julian Lage, Dweezil Zappa, Paul Gilbert en nog heel veel anderen. Of je nu van dromerige delay, subtiele randjes of scheurende gitaren houdt: JHS heeft er wel wat moois voor bedacht.

De Grote Bedenker is een schaamteloze pedalenfreak die ook dol is op sommige budgetpedalen uit de jaren ’80 en ‘90, zoals die van Arion en de Soundtank van Ibanez. Die kosten destijds een paar tientjes en klonken soms te gek. Tenminste: voor zolang dat duurde, want om de kosten te drukken werd er natuurlijk op van alles beknibbeld, met name de behuizing. Jammer, want als er geen pandemie rondwaart, moet een effectpedaal minstens 100 kopstootjes van een voetzool per avond met wat gratis rondvliegende biertjes kunnen doorstaan. Dat konden die budget pedalen dus niet, maar je had voor weinig geld wel even een ander geluid in je slaapkamer.

Dat laagdrempelige idee heeft JHS voor ogen met zijn nieuwe 3 series. Gewoon, leuke, simpele pedalen die te gek klinken, maar dan zonder de ongemakken van vroeger. Want voor 99 dollar in de Verenigde State (119 euro hier) koop je nu toppedalen die de ruggengraat zijn van zo’n beetje ieder pedalboard: Compressor, ChorusOverdriveDistortion, Delay, Reverb en een Fuzz.

Ze zijn volledig gemaakt in de Verenigde Staten, met dezelfde oerdegelijke onderdelen die JHS altijd gebruikt en ze kunnen dus tegen een stootje. Het enige compromis zit ‘m in een versimpeling van de pedalen en die eenvoud maakt deze effectpedalen niet alleen goedkoper, maar eigenlijk ook nóg leuker, want de bediening is een eitje.

Ieder pedaal heeft 1 robuuste aan/uit knop, 3 solide draaibare knoppen voor de bediening van de belangrijkste basics en 1 simpele schakelaar voor een extra laag. Allemaal gegoten in een basic witte metalen jas.

Verder geen logootjes, kleurtjes, icoontjes, rare namen of andere flauwekul, alleen goed spul.

Zoek jij eens een wat ander geluid voor je gitaar. Iets extra’s? Kijk dan eerst eens naar deze pedalen, want ze doen precies wat ze moeten doen. In de slaapkamer, oefenruimte en straks, als het weer kan, ook op het podium.

Hoe ze klinken? Joshua laat ze allemaal horen in deze video.

Wil jij ze zelf een keer uitproberen? We hebben ze op voorraad, dus kom gerust eens langs in onze winkel in Dedemsvaart. Online bestellen kan natuurlijk ook!


Aanmelden om een reactie achter te laten