Lowden 70th Anniversary Limited Edition Gitaren!

Om de 70e verjaardag van George Lowden te vieren brengen ze een speciale serie limited edition gitaren uit. Elk met een unieke specificatie die zorgvuldig door George zelf is gekozen.
21 juli 2021 in
Maarten Dispa
| Nog geen reacties

George Lowden begon meer dan 45 jaar geleden met het bouwen van gitaren. Zijn gebruik van het beste klankhout, gepatenteerde bouwtechnieken en meedogenloos streven naar perfectie heeft ervoor gezorgd dat zijn gitaren geliefd zijn, bespeeld en over de hele wereld verzameld worden.

In juli 2021 wordt George 70 en om de mijlpaal te markeren, brengen ze een collectie speciale gitaren uit, gelimiteerd tot slechts 70 stuks wereldwijd. Deze exclusieve selectie bestaat uit modellen uit het hele Lowden-assortiment, waaronder de 35- en 50-serie, samen met een zorgvuldig geselecteerde reeks Signature- en Specialty-collectiegitaren.

Elke gitaar zal op maat gemaakt decoratief zijn, inclusief een intern label, genummerd en persoonlijk ondertekend door George, unieke begeleidende documentatie over de herkomst en een bevel in de klankkast.

Bovendien zal elke gitaar een aangepaste LXX (Romeinse cijfers voor 70) inleg op de 12e fret hebben, ontworpen door inlegspecialist Pearl Works.

Gedurende zijn leven en carrière heeft George Lowden inspiratie en motivatie gehaald uit zijn omgeving. Of het nu gaat om de schilderachtige stranden van de kust van North Antrim tot de glooiende heuvels van South Down, George heeft de natuur en dieren in het wild omarmd. Deze vinden vaak hun weg naar zijn ontwerpen die naar 1976 dateren toen George de 'Dolphin'-versteviging creëerde.

Een van die dieren die zijn aandacht trok toen hij in het landelijke County Down woonde, was de boommarter. Dit ongelooflijk zeldzame schepsel, afkomstig uit Ierland, had zich destijds in de bossen tussen het huis van de familie Lowden en de werkplaats in Downpatrick gevestigd. De Pine Marten roept beelden op van dierbare herinneringen en heeft nu zijn weg gevonden naar het ontwerp van een 'nog te onthullen' gitaar, en wordt daarom terecht afgebeeld op het label en het herkomstboek dat elk van de 70 verjaardagsgitaren vergezelt.

Neem contact met ons op als je interesse hebt in een van deze unieke gitaren!


Aanmelden om een reactie achter te laten