Lowden's Elektrische Gitaar!

Maak kennis met de nieuwe GL-10 elektrische gitaar, en ja, je leest het goed; Hij wordt gebouwd door Lowden...
24 januari 2018 in
MAD97, Maarten Dispa
| Nog geen reacties

Veertig jaar na het moment waarop George Lowden zijn eerste elektrische gitaar bouwde, wordt in 2018 de geheel nieuwe GL-10 elektrische gitaar geïntroduceerd.

De GL-10 is net op tijd gebouwd voor de NAMM-show en is zojuist aangekondigd, met waarschijnlijk meer details die nog moeten volgen! Je kunt duidelijk zien dat het een Lowden is. Hij is ongelooflijk stijlvol en heeft die kenmerkende Lowden-elementen, zoals de Lowden kop en de met de hand gewreven olie-afwerking.

Andere functies zijn onder andere; Geselecteerde Mastergrade klankhoutsoorten, een mahoniehouten body met een rozenhout of esdoorn fineer, vijfdelige nek-behuizing constructie en massieve messing gevoerde snarenopeningen. Ja, deze Lowden heeft snaren die door de body lopen!

Het goudkleurige hardware, inclusief Lollar Imperial Gold pickups, geeft de gitaar een zeer exclusieve uitstraling. De Imperial Humbucker legt het luchtige hoog, gebalanceerde middenbereik, strakke lage tonen en complexe boventonen vast, net als de klassieke originele PAF pickups die vaak te vinden zijn in vintage 335-gitaren! Ze heeft een klassieke 3-weg schakelaar en 2 volumeknoppen en een toonknop.

Voor de bovenblad houtsoorten zijn er meer opties beschikbaar, Lowden moet nog onthullen welke houtsoorten dit zullen zijn! De nek is een 5-delige mahoniehouten hals met rozenhouten tussenstukken, een 12" radius, C-vorm, 43 mm brede topkam en een schaallengte van 630 mm; Iets langer dan de 628 mm van Gibson's Les Paul. Ze wordt geleverd met een op maat gemaakte hardcase, Gotoh GE103B-T brug en Gotoh 510 w/ ebbenhouten knoppen stemmechanieken!

Als een echte Lowden zijn er een paar aangepaste opties beschikbaar; Esdoorn hals, Mother of Pearl fretboard dot markers of een linkshandige editie. We hopen een van deze prachtige instrumenten te bemachtigen, aangezien we echte Lowden-dealers zijn (nummer 1 Lowden-dealer in Europa!). Als deze gitaren dezelfde kwaliteit en niveau hebben als alle andere gitaren van Lowden, zullen ze echt bijzonder zijn.

Aanmelden om een reactie achter te laten